Kuymak (Muhlama) nedir? Pratik ve lezzetli kuymak tarifi
Karadeniz'in sevilen lezzetlerinden biri olan kuymak çok sevilir ve sıkça tüketilir. İnternet üzerinden Kuymak (Muhlama) nasıl yapılır? Sorusu da sıkça araştırılıyor. Sizler için hem pratik hazırlanan hem de tadı damağınızda kalacak olan kuymak tarifini derledik.
Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Karadeniz'in sevilen lezzetlerinden biri olan kuymak çok sevilir ve sıkça tüketilir. İnternet üzerinden Kuymak (Muhlama) nasıl yapılır? Sorusu da sıkça araştırılıyor. Sizler için hem pratik hazırlanan hem de tadı damağınızda kalacak olan kuymak tarifini derledik.
Karadeniz yöresine özgü olan Kuymak diğer adıyla muhlama, çok sevilen lezzetlerden biridir. Kuymak yemeğini Karadeniz lokantalarında rahatça bulabileceğiniz gibi evde kendinizde kolayca yapabilirsiniz. İster kahvaltıda ister öğlen isterseniz de akşam yemeğinde yapabileceğiniz kuymak ile sevdiklerinize güzel bir sofra hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler: -4 yemek kaşığı mısır unu -2 su bardağı su
-2 yemek kaşığı tereyağı -1 kase kadar telli peynir, imansız peynir ve kaşar peyniri karışımı -Tuz (peynirlerin tuz oranına göre istediğiniz ölçüde)
KUYMAK (MUHLAMA) NASIL YAPILIR?
Bakır yada teflon tavamıza 2 yemek kaşığı tereyağını koyup eritelim. 4 yemek kaşığı mısır ununu ve tuzu ekleyip unumuzu kavuralım.
Hafif rengi dönüp kokusunu verince 2 su bardağı soğuk suyumuzu da yavaş yavaş ekleyelim. Topaklanma olmaması için karıştıralım.
Altı kısık bir şekilde suyunu çekip yağını üzerine verinceye kadar yaklaşık 5 dakika pişirelim.
Bu aşamada peynirli karışımımızı ekleyip fazla karıştırmadan peynirimiz eriyip tekrar yağı yüzüne çıkınca altını kapatalım ve sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun…