Laz Kızı Böreği nasıl yapılır? İşte Laz Kızı Böreği tarifi...
Karadeniz'in favori yiyeceklerinden biri olan Laz Kızı böreği, evde nasıl yapılır? Laz Kızı böreğinin malzemeleri nelerdir? Laz Kızı böreği yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte evde hazırlayabileceğiniz çıtır çıtır Laz Kızı böreği tarifi...
HABER MERKEZİ
Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Sevilen laz böreği tatlısının yeniden yorumlanması olan Laz Kızı böreği nasıl yapılır? Akşama sevdiklerine sunum hazırlamak isteyenlerin araştırmalarında yer aldı. İşte, laz kızı böreği tarifi ve malzemeleri...
Yarım kilogram kara lahana (ince doğranmış) 1 su bardağı haşlanmış mısır taneleri Yarım su bardağı sıvı yağ 2 adet yumurta Yarım su bardağı yoğurt 1 su bardağı süt Yarım su bardağı süt kreması (isteğe bağlı) Tuz Karabiber Yarım paket kabartma tozu Yarım kilogram baklavalık yufka
LAZ KIZI BÖREĞİ YAPILIŞI
Kara lahanayı ince doğrayın ve bir tavada sıvı yağ ile kavurun. Ardından haşlanmış mısır tanelerini ekleyin ve karıştırarak lahanaların yumuşamasını sağlayın. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Yoğurdu, sütü, süt kremasını (varsa), tuzu, karabiberi ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Yufkaları tezgaha serin. Her bir yufkayı üzerine sosu sürerek serpiştirin. İlk yufkayı yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine kara lahana ve mısır karışımından serpiştirin. Ardından tekrar soslu yufkaları ekleyin ve bu işlemi istediğiniz kadar tekrarlayarak kat kat bir yapı oluşturun. En üst katı da soslayın ve dilimler keserek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan böreği dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
LAZ KIZI BÖREĞİ PÜF NOKTALARI
Yufkaları her tarafına eşit şekilde soslayarak kullanın. Bu, böreğin her katının lezzetli olmasını sağlar. Kara lahana kullanıyorsanız, kavrulduktan sonra suyunu iyice sıkarak kullanın. Bu, böreğin iç malzemesinin sulu olmasını engeller.