Lezzeti ile meşhur basma kadayıf tatlısı nasıl yapılır?
Şerbetli tatlıların en sevilenlerinden biri olan basma kadayıf tatlısının tarifi merak ediliyor ve gündemde sıkça araştırılıyor. Yemeklerden sonra ya da çay saatlerinde sunacağınız basma kadayıf tatlısı tarifini sizler için derledik.
Basma kadayıf tatlısının nasıl yapıldığı, zor mu olduğu internette çok fazla sorulan sorular arasında yer alıyor. Lezzeti ile ünlü olan basma kadayıf tatlısı sizin ve sevdiklerinizin ağzını tatlandıracak, tadına doyum olmayacak.
Malzemeler:
500 gr kadayıf
200 gr tereyağı
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kırılmış ceviz
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Çeyrek limon suyu
Yapılışı:
İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz ve 15 dk kaynatıyoruz. Sonrasında çeyrek limon sıkıyoruz. 5 dk daha kaynatıyoruz ve ılınmaya bırakıyoruz.
Kadayıflarımızı küçük koparıyoruz veya kesiyoruz. Erittiğimiz tereyağına sıvı yağıda ekleyip kadayıflarımızla karıştırıyoruz. Tepsimizi iyice tereyağ ile yağlıyoruz ve ince bir şekilde kadayıflarımız döküyoruz.
Elimizle bastırıyoruz ve cevizimizi döküyoruz. Sonra aynı işlemi tekrar yapıyoruz ve ince olması için çokça bastırıyoruz.
180 derece fırında 30 dk kızarana kadar pişiriyoruz ve fırından çıkıp 5 dk beklettiğimiz tatlının üstüne soğuğa yakın şerbetimizi döküyoruz. Şerbeti çektikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.