Lezzeti ile ünlü San Sebastian Cheesecake tarifi
Yanık kek olarak da adlandırılan San Sebastian Cheesecake ismini İspanya'nın San Sebastian şehrinden alıyor. Tadı çok sevilen ve yapılışı da kolay olan San Sebastian Cheesecake tarifini sizler için derledik.
San Sebastian Cheesecake nasıl yapılır? Sorusunun yanıtı son günlerde sıkça araştırılır oldu. San Sebastian Cheesecake kolayca hazırlayarak çay saatlerinde sevdiklerinize güzel bir şekilde sunabilirsiniz.
Malzemeler:
600 g beyaz peynir
1 su bardağı + 3 yemek kaşığı şeker
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
400 ml sıvı krema
Kalıbı yağlamak için;
Tereyağı yada margarin
Yapılışı:
Uygun bir kapta beyaz peynir ve şekeri mikser ile çırpalım.
Ardından her birini teker teker ekleyip, ayrı ayrı çırpmak sureti ile yumurtaları ekleyelim.
Üzerine unu ilave edip çırpmaya devam edelim.
Son olarak sıvı kremamızı da ekleyelim, bir kaç dakika daha çırpalım.
Çember kalıbımızın içerisini margarin yada tereyağı ile yağladıktan sonra kestiğimiz pişirme kağıdı ile kalıbımızı kaplayalım.
Hamurumuzu kalıba dökelim ve önceden ısıtılmış 200°C fırında 45-50 dakika pişirelim.
Cheesecakekimiz piştikten sonra fırının kapağını açalım ve içerisinde 1 saat kadar soğumaya bırakalım.
Kekimiz soğuduktan sonra kalıptan çıkarabilir, dilediğiniz şekilde süsledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.