Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
Yapılışı:
Öncelikle bir tencereye yağı ve soğanı koyup biraz soteleyin, kıymayı, tuzu, karabiberi koyup biraz daha karıştırın. Sonra üzerine domatesleri rendeleyip ilave edin. Biraz pişince altını kapatın. Diğer tarafta patlıcanları yıkayıp şeritler halinde soyun. Tuzlu su yapın, patlıcanları yuvarlak 1 cm kalınlığında kesip bu suya atın. Daha sonra patlıcanların suyunu sıkıp kağıt havluyla da kalan suyu alın, kızdırdığınız sıvıyağda arkalı önlü hafifçe kızartın. Tüm patlıcanlar bitince tencereye veya fırında pişirmek istiyorsanız fırın tepsisine önce patlıcanların sıralayın. Üzerine düzgün bir şekilde kıymayı yayın. Sıcak suyu ilave edip ocakta veya fırında pişirin. Servis yaparken üzerine maydanoz serpin.
Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Yayınları/İstanbul'un 100 Lezzeti-Nilgün Tatlı