Erzurum'un meşhur lezzeti cağ kebabı evde de çok kolay yapılabiliyor. Sevilen et yemeklerinden biri olan cağ kebabının tadı dillere destandır. Peki sıklıkla pişirilen ve pratik şekilde hazırlanan cağ kebabı nasıl yapılır?
Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Erzurum'un meşhur lezzeti cağ kebabı evde de çok kolay yapılabiliyor. Sevilen et yemeklerinden biri olan cağ kebabının tadı dillere destandır. Peki sıklıkla pişirilen ve pratik şekilde hazırlanan cağ kebabı nasıl yapılır?
Yapılışı: Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin. Yoğurt, karabiber, tuz ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırın ve etleri hazırlamış olduğunuz bu terbiyede 24 saat bekletin.
Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebabın özelliği olan şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevire çevire kızartın.
Pişen kısımlarından aynı dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek, çağ kebabına mahsus küçük şişlere takarak, yanında yine ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis yapın.