Pratik hazırlanan ve lezzetli havuç tarator tarifi
Lifli besinlerden biri olan havuç sindirime iyi gelirken göze, kalbe, cilde, gözlere, dişlere vs. pek çok faydası da bulunuyor. Peki havuç tarator nasıl yapılır? İşte lezzetli ve pratik havuç tarator tarifi…
Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen havuç çeşitli yemeklerde de lezzetli bir tat bırakır. Havuç tarator hem kolay hazırlanır hem de içerisine sarımsak da ekleyerek çok sevilerek tüketilir.
Malzemeler: 3 adet havuç 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak 4 yemek kaşığı yoğurt Tuz
Yapılışı: 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ genişçe bir tavaya alınır.
Küçük küçük doğradığımız iki diş sarımsak tavaya eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. Son olarak rendelenmiş havuçlar ilave edilir.
Havuçlar yumuşayıncaya kadar kavrularak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Ayrı bir kasede 4 yemek kaşığı yoğurt ile tuz eklenerek çırpılır.
Soğuyan havuçlar yoğurda ilave edilerek karıştırılır ve servis tabağına alınır.
Havuç taratorumuz servise hazır deneyeceklere afiyet olsun.