Pratik ve lezzetli peynirli su böreği tarifi!

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan böreğin tadı bir başkadır. Kahvaltı ya da çay saatlerinde sevdiklerinize sunacağınız en lezzetli su böreği tarifini haberimizde derledik.

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan böreğin tadı bir başkadır. Kahvaltı ya da çay saatlerinde sevdiklerinize sunacağınız en lezzetli su böreği tarifini haberimizde derledik.

2 | 10

Özellikle hafif olan ve severek yenen peynirli su böreği, yapılışının pratikliği nedeniyle de sürekli yapılır. Su böreği nasıl hazırlanır? Sorusunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

3 | 10

Malzemeler:
5 su bardağı un
6 tane yumurta

4 | 10

3 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir miktar su
300 gr beyaz peynir

5 | 10

150 gr tereyağı
Bir miktar tuz

6 | 10

Yapılışı:
Öncelikle yumurtalar iyice çırpılır. Çırpılan yumurtalara sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir.
Derin bir kaba aldığımız unun içerisine tuz ekleyip karıştıralım.
Çırpılan yumurtaları da unun içerisine ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım, eğer gerekirse su ilave edelim.

7 | 10

Kulak memesinden az yumuşak hamur elde edelim. Rulo şekline getirdiğimiz hamuru yarım saat dinlendirelim. Dinlenen hamurları 6 parçaya ayıralım. Üzeri streçle örtülen hamurlar en az yarım saat dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamurlarımız tezgaha alınıp, un ve merdane yardımıyla açılır. İlk yufka biraz kalın açılır çünkü en alta gelecek. İlk yufkamız pişirilmeden, önceden yağlanmış tepsiye döşenir.Tepsiden taşan hamurun fazlalığı kesilir.

8 | 10

Kesilen kenarlar ilk hamurun üzerine döşenir. Diğer yufkalar çok ince açılır ve ikiye ayrılır. Sıcak suya daldırılıp çıkarılır. Yaklaşık 5 saniyeyi geçmeyen bu işlemden sonra sıcak sudan çıkan yufkalar olduğu gibi soğuk ve buzlu suya konulup şoklama işlemi yapılır. Son yufka kalana kadar bu işlem devam eder.

9 | 10

Kuruyan yufkalar kırışık şekilde tepsiye döşenir. Her katında aralarına eritilmiş tereyağı gezdirilen yufkaların dördüncü katında arasına peynir konulur. Tekrar tereyağı gezdirilen peynirlerin üzerine 4 kat daha şoklama işlemi yapılmış yufka döşenir. Bu aşamada her katına tereyağını gezdirmeyi unutmayalım.

10 | 10

En üstteki yufkamız alt kattaki gibi biraz kalın açılarak, şoklama işlemi yapılmadan tepsinin üzerine kapatılır. Üzerine eritilmiş tereyağı ve 1 yumurta + yumurta sarısı sürülen böreğimiz önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıp pişene kadar pişirilir. Afiyet Olsun


X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.