Sofraların baş tacı fellah köftesi nasıl yapılır? En pratik fellah köftesi tarifi...
Türk mutfağının sayılı lezzetlerinden biri olan fellah köftesi, Adana ve Hatay mutfaklarının vazgeçilmezi arasındadır. Anadolu'nun çeşitli yerlerinde 'Fellah Köftesi, 'Kürt Köftesi', 'Arap Köftesi', 'Sarımsaklı Köfte', 'Bulgur Köftesi' veya 'Zeyitli Köfte' adlarıyla bilinir. Peki bu lezzet harikası köfte nasıl hazırlanır? Malzemeleri nelerdir? İşte fellah köftesine dair detaylar...
Adana yöresi ile özdeşleşen fellah köftenin ismi, Arapça kökenlidir ve 'çiftçi' anlamına gelir. İnce bulgur ile hazırlanan bu yemeğin, karbonhidrat ve potasyum değeri oldukça yüksektir. Ölçülü bir şekilde tüketildiğinde vücudun ihtiyaç duyduğu enerji miktarını karşılar. Özellikle Akdeniz ve İç Anadolu'da yaygınlaşan bu besin, bazı yörelerde sarımsaklı köfte adıyla bilinir. Peki, fellah köftesinin malzemleri nelerdir? Fellah köftesi nasıl yapılır?