Soğanı buzluğa koyarsak ne olur? İşte mutfakta çok işinize yarayacak 10 püf nokta
Yemek pişirmekle ilgili birkaç hileyi bilmek yemek deneyiminizi ve becerilerinizi büyük ölçüde geliştirebilir. İşte meyvelerin çabuk bozulmasını önlemekten lezzetli bir et pişirmeye kadar en önemli 10 püf noktası sizlerle!
Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Kaşığın kenar kısımlarını kullanmak zencefil kabuklarını soymak için en akıllıca yöntem.
Balık, ızgaraya yapışmaya eğilimlidir ve üzerine yerleştirildiğinde bile parçalanabilir. Bunu durdurmak için balığı ızgarada limon dilimlerinin üstüne koyun. Limon ayrıca balıklara bir lezzet katacaktır.
Pizzayı yeniden ısıtmaya kalkmak aslında büyük risk almak demektir. Eski tadına geri dönemeyeceğini bilirsiniz... Lezzetli bir pizza yemek istiyorsanız mikrodalgada ısıtırken yanına bir bardak su koymalısınız. Böylelikle pizzanın kurumasını önleyeceksiniz.
Eğer soğanı doğramadan önce dondurursanız kesilmeyle ortaya çıkan yarı toksik kimyasalların ortaya çıkmasını geciktirmiş olursunuz. Böylelikle soğanı doğrarken gözyaşlarınızın akmasına engel olmuş olacaksınız.
Bir muzun sapını sıkıca sarmak için yumruğunuzun büyüklüğünü bir parça aliminyumfolyo kullanın. Bu hile, muzun çabucak bozulmasına engel olacaktır.
Yumurta kabuğu parçalarını çıkarmak için kırık yumurta kabuğu kullanın.
Izgarada köfte yaparken etin kuruma ihtimali çok yüksektir. Bu ihtimali ortadan kaldırmak için köftenin üzerine bir adet buz koyun ve pişirmeye bırakın. Etiniz daha lezzetli ve sulu olacaktır.
Tavuğu hızlı ve doğru bir şekilde parçalamak için muhakkak mutfak makası kullanın.
İçeceklerinizin çabuk soğuması için ıslak kağıt havluya sarıp buzluğa atabilirsiniz.