Soğuk baklava nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?
Diyarbakır'da, 'Sütlü Nuriye' tatlısı ve 'Güllaç'tan esinlenerek yapılan soğuk baklava, sınırlarını aşıp tüm Türkiye'de sevilerek tüketilen tatlılardandır. Son zamanlarda pastanelerde, tatlıcılarda, baklavacılarda vitrinlerin vazgeçilmezi olan 'soğuk baklava' hem şerbetli hem de çikolatalı olmasıyla oldukça dikkat çekiyor. Peki, soğuk baklava nasıl yapılır? Saoğuk baklavanın malzemeleri nelerdir?
Sevilerek tüketilen soğuk baklavada, daha az hamur ve şeker kullanılmaktadır. Diğer tatlılara göre hafif olan bu lezzet harikası, diyette olanlar için rahatlıkla tüketilebilir. İşte evde hazırlayabileceğiniz soğuk baklava tarifi...