Şerbetli tatlılar arasında ev sevilenlerden biri olan kadayıf dolmasının tarifi merakla araştırılıyor. Yapımı zor gibi gözükse de sizler için paylaştığımız kadayıf dolması tarifini uygulayarak pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Ceviz ile bütünleştiğinde enfes bir tadın ortaya çıktığı kadayıf dolmasının nasıl yapıldığını haberimizde bulabilirsiniz. Tavada yapılışını derlediğimiz kadayıf dolması tarifi fırında da yapılabilmektedir.
Malzemeler:
300 gram taze tel kadayıf 1 su bardağı kırılmış ceviz
Bulamak için;
3 adet yumurta yarım su bardağı süt yarım paket vanilya
Kızartmak için;
sıvı yağ
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker 2,5 su bardağı su 3-4 damla limon suyu
Yapılışı:
İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Bunun için şeker ve suyu yaklaşık 20dk kaynatıyoruz. Ocaktan almaya yakın içerisine 3-4 damla limon suyu damlatıyoruz. Şerbetin oldukça soğuk olması önemli, bu nedenle şerbeti çok önceden yaparak dolaba kaldırabilirsiniz.
Kadayıfı elimiz ile biraz havalandırıyoruz. Avuç içi kadar parça alarak tezgah üzerinde açıyoruz. Bir kenarına kırılmış ceviz içinden koyarak sıkıca kenarlarını da toparlayarak sarıyoruz. Kalan kadayıfları da bu şekilde sarıyoruz.
Bir kap içerisinde yumurta, süt ve vanilyayı iyice çırpıyoruz. Hazırladığımız kadayıfları yumurtalı karışıma bulayarak elimiz ile düzeltiyoruz. Fazla gelen yumurtayı elinizle sıkabilirsiniz. Derin bir tencereye bolca sıvı yağ koyuyoruz ve kızdırıyoruz. Kızmış olan yağ içerisine kadayıf dolmalarını atarak her tarafını güzelce kızartıyoruz.
Tencereden alır, almaz hemen soğuk olan şerbetin içerisine bırakıyoruz. 3-4 dakika kadar şerbetin içerisinde tutarak servis tabağına alıyoruz. Ilık olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun…