Tavuklu çökertme kebabı nasıl yapılır? İşte tavuklu çökertme kebabı tarifi ve malzemeleri...
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan tavuklu çökertme kebabı, lezzetinin yanı sıra yapılışı ve malzemeleriyle de oldukça merak ediliyor. Peki, tavuklu çökertme kebabı nasıl hazırlanır? Tavuklu çökertme kebabının malzemeleri nelerdir? En kolay tavuklu çökertme kebabı tarifi burada. İşte tavuklu çökertme kebabı tarifi...
Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Kızartma için:
3 adet patates(kibrit çöpü şeklinde doğranmış ) 1/2 litre sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz
Marinasyon için:
1 adet tavuk göğsü 1 adet soğan suyu 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 kahve fincanı süt 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber 1/2 çay kaşığı pul biber 1/2 çay kaşığ köri 1/2 çay kaşığı kekik
Tavuk göğsünü Jülyen doğrayın. Marine malzemelerini üzerine ilave edin. Karıştırıp dolapta 1-2 saat dinlenmeye bırakın.
Küçük bir tencereye zeytinyağını ekleyin. Rendelenmiş domates ve sarımsağı ilave edin. Salçayı ekleyin ve pişmeye bırakın. Tuz ve karabiberle baharatlandırın. Ara ara karıştırın ve 5 dakika sonra kapatın.
Patatesleri soyun ve kibrit şeklinde doğrayın. Suda bekletin. Rendenin kalın tarafıyla da yapabilirsiniz. Ardından suyunu süzün ve bir havluya veya mutfak bezine çıkartıp iyice kurulayın.
Geniş bir tavaya sıvı yağı koyun ve kızdırın. Patateslerinizi kızartın.
Etleri dolaptan çıkarın, 5-10 dakika oda ısısında kalsın. Pişireceğiniz tavayı ısıtın. Etleri, ısıttığınız tavada pişirin. Yağ ve tereyağını ilave edin. Az baharatı da ekleyin ve çevirerek pişirmeye devam edin.
Servis tabağına patatesleri alın. Üzerine yoğurt, domates sosu ve tavuk etlerini yerleştirin. İstediğiniz şekilde sunabilirsiniz.