Trileçe nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli trileçe tarifi!
Tadının güzel olması ve hafifliği ile trileçe tatlısı sıkça tercih edilen tarifler arasında yer alıyor. Kolay hazırlanan trileçe tatlısı özellikle Ramazan ayında iftarda tercih ediliyor. Sütle yapılması ve çok şerbetli olmaması açısından da seviliyor.
Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Farklı soslarla hazırlanabilen trileçe tatlısı; genellikle üzerinde frambuaz, limon, karamel gibi soslarla tercih ediliyor. Pratik bir tatlı olması ve akşam yemeklerinin üstüne yendiğinde de rahatsız etmemesiyle sık sık pişiriliyor.
Malzemeler: 5 adet yumurta 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker 1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya
Sütlü sosu için; 3,5 su bardağı süt 3 yemek kaşığı toz şeker 200 g sıvı krema
Karamel sosu için; 1 çay bardağı şeker 1 yemek kaşığı tereyağı 200 g sıvı krema
Üzeri için; 1 paket krem şanti
Yapılışı: Kremşantili trileçe yapmak için öncelikle karıştırma kabımıza yumurta ve toz şekeri alıp boza kıvamına gelene kadar çırpalım. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla alttan üste doğru karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabına dökelim. 170°lik fırında 10 dk, sonra ısıyı 150° düşürüp yaklaşık 30 dk pişirelim.
Trileçenin sütlü sosu için uygun bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpıp buzdolabında bekletelim. Karamelli sosu için, tavamıza şekeri alıp orta ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlayalım. Açık bir renk alınca 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim ve yağın erimesini sağlayalım. Son olarak sıvı kremayı da ekleyip sosumuz kıvam alana kadar kısık ateşte kısa süre karıştırarak pişirelim.
Ilımış olan kekimizi ters çevirip yağlı kağıdı çıkarıp çatalla delikler açalım. Soğuk şerbetimizi kekin üzerine dökelim. 1 paket köpürtülmüş krem şantiden süslemek için biraz ayırıp kalanını kekin üzerine yayalım. Ilımış olan karamel sosumuzu krem şantinin üzerine dökelim.
Ayırmış olduğumuz krem şanti ile süsleyip kürdan ile şekil verelim. 5-6 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.