Trileçe nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli trileçe tarifi!

Tadının güzel olması ve hafifliği ile trileçe tatlısı sıkça tercih edilen tarifler arasında yer alıyor. Kolay hazırlanan trileçe tatlısı özellikle Ramazan ayında iftarda tercih ediliyor. Sütle yapılması ve çok şerbetli olmaması açısından da seviliyor.

Tadının güzel olması ve hafifliği ile trileçe tatlısı sıkça tercih edilen tarifler arasında yer alıyor. Kolay hazırlanan trileçe tatlısı özellikle Ramazan ayında iftarda tercih ediliyor. Sütle yapılması ve çok şerbetli olmaması açısından da seviliyor.

2 | 10

Farklı soslarla hazırlanabilen trileçe tatlısı; genellikle üzerinde frambuaz, limon, karamel gibi soslarla tercih ediliyor. Pratik bir tatlı olması ve akşam yemeklerinin üstüne yendiğinde de rahatsız etmemesiyle sık sık pişiriliyor.

3 | 10

Malzemeler:
5 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1,5 su bardağı un

4 | 10

1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

5 | 10

Sütlü sosu için;
3,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
200 g sıvı krema

6 | 10

Karamel sosu için;
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
200 g sıvı krema

Üzeri için;
1 paket krem şanti

7 | 10

Yapılışı:
Kremşantili trileçe yapmak için öncelikle karıştırma kabımıza yumurta ve toz şekeri alıp boza kıvamına gelene kadar çırpalım.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla alttan üste doğru karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabına dökelim.
170°lik fırında 10 dk, sonra ısıyı 150° düşürüp yaklaşık 30 dk pişirelim.

8 | 10

Trileçenin sütlü sosu için uygun bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpıp buzdolabında bekletelim.
Karamelli sosu için, tavamıza şekeri alıp orta ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlayalım.
Açık bir renk alınca 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim ve yağın erimesini sağlayalım.
Son olarak sıvı kremayı da ekleyip sosumuz kıvam alana kadar kısık ateşte kısa süre karıştırarak pişirelim.

9 | 10

Ilımış olan kekimizi ters çevirip yağlı kağıdı çıkarıp çatalla delikler açalım.
Soğuk şerbetimizi kekin üzerine dökelim.
1 paket köpürtülmüş krem şantiden süslemek için biraz ayırıp kalanını kekin üzerine yayalım.
Ilımış olan karamel sosumuzu krem şantinin üzerine dökelim.

10 | 10

Ayırmış olduğumuz krem şanti ile süsleyip kürdan ile şekil verelim.
5-6 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.


X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.