Yılbaşı Kurabiyesi olarak bilinen 'Ginger Bread' nasıl yapılır?
Yeni yıl için geri sayım başladı. Yılbaşı kurabiyesi yapmanın zamanı da geldi. Yılbaşı akşamı masanıza renk katacak, gören ve tadan herkesin çok beğeneceği lezzetli zencefilli yılbaşı kurabiyesi yapmaya hazır mısınız? Peki yılbaşı kurabiyesi ya da 'ginger bread'olarak da bilinen zencefilli kurabiye nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Yılbaşı kurabiyesi nasıl hazırlanır? İşte çok seveceğiniz yılbaşı kurabiyesi tarifi...
Gingerbread olarak da bilinen zencefilli kurabiyeleri birkaç küçük püf noktasına dikkat ederek kendi mutfağınızda profesyonel pastane görünümü ve lezzetini yakalayabilirsiniz. Zencefilli kurabiyeleri minik kavanozlarda veya teneke kutularda sevdiklerinize yılbaşı hediyesi olarak hazırlayıp ev yapımı bir hediyeyle dostlarınıza kendilerini özel hissettirebilir veya tüm aile birlikte mutfağa girip kurabiye pişirerek ömür boyu hafızalarınızda yer edecek bir Yılbaşı hatırası yaratabilirsiniz. İşte evde hazırlayabileceğiniz Yılbaşı kurabiyesi tarifi...
YILBAŞI KURABİYESİ YAPILIŞI
Öncelikle kullanacağımız margarin veya tereyağı oda sıcaklığında olmalı… Yağımızı karıştırma kabına alıyoruz ve şekerimizi ekleyerek mikserle iyice krema gibi olana kadar çırpıyoruz.
Daha sonra pekmez ve yumurta sarısını ilave ediyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Zencefil, tarçın ve karanfili ekledikten sonra un ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz.
Ardından tüm malzemeler birbirlerine yedirilene kadar yoğurmaya başlıyoruz. Hamurumuz hazır olduktan sonra iki eşit parçaya bölüyoruz.
Parçalarımızı biraz elimizle yayıyoruz ve streç film ile sarıyoruz. Ardından dondurucuya alıyoruz ve yaklaşık on beş dakika bekletiyoruz.
Daha sonra tezgaha aldığımız hamurumuzu merdane yardımıyla yarım cm. kalınlığında açıyoruz. İki hamuru da aynı şekilde açıyoruz.
Şekillerimizle hamurumuzdan kurabiyelerimizi çıkartıyoruz. Tepsimize yağlı kağıt diziyoruz ve kurabiyelerimizi diziyoruz.
180 derece ısıttığımız fırına veriyoruz. Çok fazla pişirmenize gerek yok yaklaşık olarak 8-9 dakika yeterli olacaktır. Yine de kontrollü olun. İlk başta sizlere yumuşak ve olmamış gibi gelebilir. Ama durdukça sertleşecek ve kıvamını alacaklardır.
YILBAŞI KURABİYESİ İÇİN MALZEMELER
175 gr. margarin veya tereyağı
1 yumurta sarısı
1 bardak şeker
Yarım bardak pekmez
2 tatlı kaşığı toz zencefil
1 çorba kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı ucu kadar toz halde karanfil
1 çay kaşığı tarçın
3,5 bardak un
Kurabiyeler iyice soğuduktan sonra istediğimiz malzemelerle süsleyip servis için sunabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...