Denizli'nin Çivril ilçesinde yapılan denetimlerde, bazı işyeri sahiplerinin kasaplarda hazırlattığı köfteliklerde dana eti yerine tavuk taşlığı, dalak ve yağ gibi sakatat ürünlerin kullanıldığı tespit edildi. Çivril Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı kontrollerde, lokanta ve kasaplar denetlendi. Periyodik olarak kentte faaliyet gösteren iş yerlerini denetleyen ekipler, hijyen durumu, iş kıyafetleri, gıda saklama koşulları, et ve et ürünlerinin raporları ve ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol etti.
Denetimler sonucu bazı işyeri sahiplerinin kasaplarda hazırlattığı köfteliklerde, dana eti yerine tavuk taşlığı, dalak ve yağ gibi sakatat ürünlerinin kullanıldığını ve bu ürünlerin hijyenik olmayan şartlarda kıyma makinelerinde çekilerek hazır hale getirildiği öğrenildi. Denetimlerle ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, "İlçe merkezindeki denetimlerde 10 lokantanın 4'ünde köfte ve kıymaya tavuk taşlığı ve sakatat karıştırıldığını tespit ettik. Bu işyerlerinin her birine de 14 bin 600 lira para cezası kestik. Denetimlerimiz artarak devam edecek" denildi. Yetkililer, tavuk taşlığıyla hazırlanmış köfteliklerin büyük bölümünün seyyar köfte tezgahlarında pişirilip vatandaşlara satıldığı, bir kısmının da kimi lokantalarda çeşitli yemeklerde kullanıldığı bilgisini verdi.
SEBAHATTİN ALP (DENİZLİ)
