DANIŞTAY KARARI KALDIRDI
Geçtiğimiz aralık ayında evinin önünde silahlı saldırıya uğrayan CHP'li Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'ye Danıştay'dan kötü haber geldi. İçişleri Bakanlığı'nın, 2010-2016 yılları arasında ilçedeki imar usulsüzlüğü iddialarıyla ilgili yaptığı ön incelemede Başkan İnce ve İmardan Sorumlu Başkan Yardımcı Mustafa Günay hakkında verdiği soruşturmaya yer olmadığına dair kararı kaldırdı.
MAL VARLIĞI İNCELENECEK
Danıştay, söz konusu 12 usulsüzlük iddiasından 2'si için İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Günay hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Danıştay, ayrıca 9 iddia için de İçişleri Bakanlığı tarafından ön inceleme yapılmasını istedi. Öte yandan 2006 yılında trafik polisliğinden emekli olan Günay'ın 2009 yılından sonra mal varlığındaki artış da mercek altına alındı.
BAKAN SOYLU KARAR VERECEK
Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı, Güzelbahçe Belediyesi'ne müfettiş gönderecek.
Eğer iddiaların gerçeklik payı varsa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun onay vermesi durumunda soruşturma başlatılacak.
Danıştay, Güzelbahçe Belediyesi'ndeki imar usulsüzlüğü iddialarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın soruşturmaya yer yok kararını kaldırdı. Bakanlık müfettişi, belediyede ön inceleme yapacak.
Geçtiğimiz yıl Aralık ayında evinin önünde silahlı saldırıya uğrayarak ayağından yaralanan CHP'li Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'ye Danıştay'dan kötü haber geldi. 2010-2016 yılları arasında yapıldığı iddia edilen imar usülsüzlüğü için İçişleri Bakanlığı'nın, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Günay hakkında verdiği "soruşturmaya yer yoktur" kararı, Temiz İzmir Derneği'nin yaptığı itiraz sonucu Danıştay Birinci Dairesi tarafından kaldırıldı.
GÜNAY İNCELENECEK
Danıştay, İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Günay'ın mal varlığındaki artışı da mercek altına aldı. Danıştay 1. Dairesi, 2006 yılında trafik polisliğinden emekli olmasına karşın 2009 yılından sonra kamu gücünü ve kaynaklarını kendi çıkarına kullanarak mal varlığında artış sağlamak, Ramazan ayında düzenlenen iftar yemekleri için ilçedeki müteahhitlerden topladığı paraları kayıt altına almamak ve usulsüz şekilde harcama yapmak iddiaları ile ilgili İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Günay hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına
hükmetti. Günay'la ilgili isnat edilen eylemlerin 3628 sayılı mal bildiriminde bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca doğrudan soruşturulması gereken konular olduğuna dikkat çeken Danıştay, Temiz İzmir Derneği'nin yaptığı itirazda yer alan diğer 9 madde ile ilgili olarak da İçişleri Bakanlığı tarafından ön inceleme başlatılmasını istedi. Yapılacak ön inceleme sonucu müfettişlerin adı geçen kişilerle ilgili soruşturma izni verilmesi ya da verilmemesi yönünde görüş belirtmesinin ardından 10 günlük itiraz süresinin beklenmesini isteyen Danıştay, bu süre zarfında karara itirazda bulunulması durumunda müfettişlerce hazırlanan ön inceleme raporuna, itiraz dilekçeleri ve ön inceleme ile ilgili kişilere yapılan bildirimlerinde eklenerek 1. Daireye gönderilmesini istedi.
BAKAN KARAR VERECEK
Danıştay 1. Dairesi'nin kararı doğrultusunda 9 eylemle ilgili iddiaları araştırması için İçişleri Bakanlığı, Güzelbahçe Belediyesi'ne müfettiş gönderecek. Başkan Yardımcısı Günay ile ilgili iki iddia ise 3628 sayılı kanun kapsamında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturulacak. Belediyenin Günay'ın sahibi olduğu GMH isimli inşaat şirketine doğrudan temin suretiyle iş yapmasını, Günay'ın gizli ortağı olduğu Efendioğlu isimli firmanın ruhsatsız çalışmasına göz yumulmasını, belediyenin 3 adet kepçesi varken yine aynı firmadan kepçe kiralanmasını, Günay'a ait balık restonranının usülsüz olarak 3 kat artırılmasına rağmen işletmeye ruhsat verilmesi, ilçedeki özel bir ortaokulun tadilatını yapan Günay'a ait şirketin imara aykırı tadilatına göz yumulması, ilçedeki özel okulun binasının arkasında kalan Gönül Ağa Parkı'nın okulun bahçesi haline getirilmesi gibi incelemesi iddialarını inceleyecek olan Mülkiye başmüfettişi,rapor hazırlayacak. Eğer iddialarda gerçeklik payı var ise İnce, Günay ve olayda sorumluluğu bulunan diğer görevliler hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun onayı ile soruşturma izni verilebilecek. ardından Danıştay'da sorumlular hakkında dava süreci başlayacak.