Sofraların keyfini sürerken sağlıklı beslenmek mümkün
- Gündem
- Haber Merkezi
- Giriş Tarihi: 10 Nisan 2024
HAMUR İŞİNDEN KAÇININ
Diyetisten Seda Uşarer, güne mutlaka kahvaltı ile başlanması gerektiğinin altını çizerek, öğünlerde yenilebilecek yemekleri şöyle sıraladı: "Yumurta, peynir, taze sebzeler, zeytin ve 1-2 dilim esmer ekmek tüketebilirsiniz. Simit, poğaça, börek gibi hamur işlerinden uzak durulmalıdır. Öğün aralıkları 4-5 saat olacak şekilde planlama yapabilirsiniz. Erken kahvaltı yaptıysanız yaklaşık 4 saat sonra öğle yemeği olarak 1 tabak sebze yemeği ve 1 kase yoğurt yiyebilirsiniz. Ara öğünde 1 porsiyon meyve ya da ziyarete gittiğiniz yerde tercihen sütlü tatlı tüketebilirsiniz. Akşam yemeği en geç saat 19:00 - 19:30 olacak şekilde planlanmalıdır. Yemekte kuru baklagil ya da etli bir yemek ve yanına salata ya da zeytinyağlı sebze tercih etmeniz sağlıklı olacaktır."