Bayramlaşmak için MHP Genel Merkezi'ne gelen DEM Parti heyetini, Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topcu, Siyaset ve Liderlik Okulu Koordinatörü MYK üyesi Turan Şahin, MYK üyesi Özmen Alp Giray Erdemir'den oluşan heyet ağırladı.
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan başkanlığındaki, Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez ile Halklar ve İnançlar Komisyonu Üyesi Zeyno Bayramoğlu'ndan oluşan heyet ile yapılan ziyaretin başında, Zühal Topcu ile Ayşegül Doğan el sıkışarak, fotoğraf çektirdi.
Buluşmayı önemli gördüklerini belirten Topcu, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin çağrısı ile başlayan, "Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin, şunları söyledi:
"Sayın Genel Başkanımızın Türkiye'deki siyasi tarihi değiştiren çağrısıyla beraber çok önemli adımlar atıldı. Çok önemli bir sürece girildi. İnşallah, bu süreç de devam edecek. 'Terörsüz Türkiye' ve 'Terörsüz Orta Doğu' söyleminin de gerçekleşmesine yönelik olarak hızlı bir şekilde devam eden bir çaba var. Bunlarda da önemli mesafeler kat edildi. Tabii burada herhangi bir siyasi çıkar hiçbir zaman olmadı. Önemli olan gerçekten Türkiye'nin geleceği... Gerçekten bu millet yoruldu artık. Küresel sistemin zorlamaları var. Bu ülkenin bir devlet geleneği var, oluşturduğu bir kültür var, bin yıllık bir geleneğimiz var. Onun için bunun tekrar ayağa kaldırılması lazım. Yani bu devletin beraberce yol yürümesi gerekiyor ki Sayın Genel Başkanımız da ilk adımı attı. İnşallah, bu stratejinin arkasından da çok güzel şeyler gelecek. Çağrının yapılması, ikinci çağrının yapılması ve özellikle silahların bırakılıp devlete teslim edilmelerinden sonra çok daha hızlı bir şekilde devam edecektir diye düşünüyoruz."
AK PARTİ İLE MHP BAYRAMLAŞTI
AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen bayramlaşma töreni ilk olarak Milliyetçi Hareket Partisi ve heyetinin ağırlanmasıyla başladı. AK Parti siyasi partiler arası bayramlaşma heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Belgin Uygur, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Necmettin Erkan, Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Rukiye Toy ve Genel Merkez Gençlik Kolları MYK Üyesi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Abdullah Uçan yer aldı. MHP heyetinde ise MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Genel Başkan Başdanışmanı MYK üyesi Esma Özdaşlı ve MYK üyesi Şahin Kartal yer aldı.
Heyetlerin bayramlaşmasından sonra konuşan Genel Başkan Yardımcısı Uygur, "Maalesef Gazze'den gelen bu üzüntü verici haberlerle soykırımcı İsrail devleti bayramlıklarını giymiş çocukları bayramda katletti. Biz tüm gücümüzle Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde zulme dur demeye soykırıma dur demeye en gür şekilde İsrail'in bakanlarının sözlerini yok sayarak hadsiz sözlerinin aksine daha güçlü ve gür şekilde daha adil bir dünya için, insanlığın yanında olmaya zulüm ve soykırımın karşısında en net şekilde durmaya devam edeceğiz. Cumhur İttifakı olarak da yine güçlü ve büyük Türkiye yolunda hedefimize emin adımlarla birlik ve beraberlik içinde milletimiz her bir ferdi için çalışmaya devam edeceğiz. Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bayramını tekrar tebrik ediyoruz" diye konuştu.