ABD-İSRAİL, İran arasındaki çatışmalar sürüyor. Çatışmalar sürerken Türkiye, taraflara barış çağrısında bulunuyor ve gerekli önlemleri de alıyor. Fakat dün ikinci kez, İran'dan ateşlenen bir füze Türkiye sınırlarına girdi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türk hava sahasına giren balistik füzenin Doğu Akdeniz'de NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından etkisiz hale getirildiği duyuruldu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "İran'dan ateşlenip Türk hava sahasına giren bir balistik mühimmat Doğu Akdeniz'de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından etkisiz hâle getirilmiştir. Bazı mühimmat parçaları Gaziantep'te boş arazilere düşmüştür. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma söz konusu değildir."
DAHA ÖNCE HATAY'A DÜŞMÜŞTÜ
GEÇTİĞİMİZ günlerde İran'dan ateşlenen bir füze yine Türkiye hava sahasına girerek Hatay Dörtyol'a düşmüştü. Ardından İran'dan gelen açıklamada, "Biz komşumuz Türkiye'ye füze atmadık" ifadeleri kullanılmıştı. Bunun üzerine İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, yanlış anlaşılmalardan dolayı ülkelerden özür dilemişti. Yaşanan olaylarda can ve mal kaybının olmaması iyi bir haber olarak değerlendirilse de dün düşen füze tekrar gözleri İran'a çevirdi.
ABD KISA SÜRE ÖNCE UYARDI
ABD'NİN Türkiye Büyükelçiliği dün sosyal medya hesabından Türkiye'de bulunan vatandaşları için bir duyuru yayımladı. Duyuruda ABD vatandaşlarının Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni ve Adana şehrini derhal terk etmeleri istendi. ABD yönetimi, Türkiye'nin güneyindeki Adana Başkonsolosluğu'nda görev yapan zorunlu olmayan personelin ve ailelerinin bölgeden ayrılması talimatı verdi. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, güvenlik riskleri nedeniyle söz konusu kararın 9 Mart 2026 itibarıyla yürürlüğe girdiği belirtildi.

