Bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışından bir çok heyeti ağırlayan Tire Süt Kooperatifi'ni bu kez üniversiteli öğrenciler gezdi. Kooperatifin, Tire Organize Sanayi Bölgesi'nde (TOSBİ) toplam 5 bin metrekare alanda kurulu bulunan 'süt ve süt ürünleri işleme tesisini' inceleyen Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi 2. sınıf öğrencileri, yetkililerden uygulamalı eğitim aldı. İlk olarak mikrobiyoloji laboratuvarını inceleyen toplam 14 kişilik öğrenci grubu, ardından işletmenin pastörize süt, beyaz ve tulum peynir, kaşar ve lor ünitesi ile dolum ve paketleme bölümünü gezdi.
Bilgileri pekişti
Okulun öğretim görevlilerinden Yrd. Doç. Dr. Cesur Mehenktaş, Tire Süt Kooperatifi tesislerinde yaptıkları incelemenin Süt ürünleri teknolojisi dersi kapsamında gerçekleştirildiğini belirterek, "Burada yaptığımız çalışmalarda öğrencilerimizin bilgilerini pekiştirme fırsatı bulduk. Yetkililere teşekkür ederim" dedi. Tesisin modern teknoloji ile hizmet verdiğini kaydeden Kooperatif Başkanı Mahmut Esiyörük, "Kooperatif olarak, dünya çapında kabul görmüş bir model oluşturmayı başardık. Bugün yerli ve yabancı birçok kurum ve kuruluş yapmış olduğumuz çalışmaları yerinde görmek için kooperatifimizi ziyaret ediyor. Bu da bizim için ayrı bir gurur kaynağı oluyor. Bu kapsamda ilçemizde bulunan yüksekokul öğrencilerini tesislerimizde ağırlamak ve eğitimlerine katkıda bulunduğumuz için mutluyuz. Kooperatifimiz bünyesinde bir çok üniversite öğrencisi tesislerimizde staj görüyor. Amacımız üniversitelerle daha yakın işbirliğine girerek, sektöre alanında uzman kalifiye elamanlar yetiştirebilmek" diye konuştu.
NADİR UYSAL (TİRE)
