Anemon Otelleri'nin kurucusu İsmail Akçura'nın Kula Sandal'da seçkin müşteriler için inşa ettirdiği 'Yanık Ülke Villa Estet Oteli'nin bin dönüm alanda yetiştirilen 14 çeşit şaraplık üzümlerinin hasadına başlanıyor. 30 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek hasadın Ekim ayında tamamlanması bekleniyor. Otelin müdürü Can Akçura, Kula'nın güneşiyle beslenip simsiyah lav topraklarla kaplı alanda kendine özgü tatlarla olgunlaşan üzümlerin toplanmaya hazır hale geldiğini söyledi.
14 çeşit şarap
Antik çağlardan bu yana en güzel şarapların yapıldığı ve en güzel asmaların yetiştiği Kula topraklarının ünlü coğrafyacı Strabon'un yazılarına konu olduğunu ifade eden Akçura, "Yanık Ülke'nin bu çok özel üzümleri, şato tipi şarapçılık metoduyla her yıl topraktan şişeye büyülü bir yolculuk yaşıyor. 30 Ağustos'ta başlayacağımız hasada tanık olmak isteyen müşterilerimizi, 16 odalı bağ oteli Villa Estet'e bekliyoruz" dedi.
Bu konuda İtalya'da iki yıl eğitim alan Can Akçura, günün erken ve serin saatlerinde hasat edilen üzümlerin 550 ton kapasiteli şaraphanedeki serin odalardaki saklandığını ifade etti. Akçura, 14 çeşit üzümden aynı özenle 14 çeşit şarap üretildiğini sözlerine ekledi. ALİ FİLİZKAN
Güne zinde bir başlangıç yapın
Kula'da kurulu Villa Estet, üzüm çeşitlerinin isimlerinin verildiği 16 odadan oluşuyor. Villa Estet'te konuklar, güne bağlar arasında yürüyerek, bağ manzarası izleyerek veya havuzda yüzerek zinde bir başlangıç yapıyor. Sabahın ilk ışıklarıyla bağ ekibinin çalışmalarına katılan konuklar, şaraba hayat veren asmalarla olmanın keyfini yaşıyor. Şarap yapımcıları ve bağ sorumlusu eşliğinde şarap yapım teknikleri hakkında bilgi alan konuklar, bir yandan da şişelenmeyi bekleyen şarapları fıçılardan ve tanklardan tadıyor.
