İzmir'de 4 yıl önce Sokak Çorbacıları Yardımlaşma Derneği'ni kuran ve haftada 2 gün kentin farklı semtlerinde yaklaşık 150 evsize sıcak çorba dağıtan Sibel Arslan, geçen yıl 28 Eylül'de 23 yaşında kansere yenik düştü. Dernek üyeleri, Sibel'i ölüm yıldönümünde mezarı başında andıktan sonra Buca ilçesinin Karaağaç köyünde sıcak çorba dağıttı.
150 KİŞİ DOYUYOR
İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde 'Uluslararası dış ticaret ve finansman' okuyan Sibel Arslan, arkadaşlarıyla yaptığı çorbaları termoslara koyup bisikletiyle evsizlere dağıtıyordu. Ancak 2 yıl önce yumuşak doku kanseri olduğunu öğrenen Arslan, geçen yıl 28 Eylül tarihinde 23 yaşında iken hayatını kaybetti. Sibel'in ihtiyaç sahiplerine çorba dağıtmasını 'miras' olarak gören dernek üyeleri, çarşamba ve cumartesi günleri kendi imkanlarıyla aldıkları malzemeleri Basmane'deki dernek binasında pişirip, termoslara koyarak, farklı semtlerdeki evsizlere, ihtiyaç sahiplerine karton tabak ve ekmekle ikram ediyor. Her gün 150 kişiyi çorbayla doyuran gönüllüler, Sibel'in ölüm yıldönümü olan 28 Eylül Cuma günü de çorba yapıp bu kez mezarının olduğu Buca Karaağaç köyünde dağıttı. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Ece Altınörs, dört yıl önce Sibel ile bu yola iki kişi çıktıklarını söylerken, "Sosyal medyadan çağrı yaptık, bu sayede diğer arkadaşlarımız katılmaya başladı. Sibel'i kaybettikten sonra onun hatırasını yaşatmaya, hatta büyütmeye karar verdik. Sibel ile ilk başladığımız yıllarda, çorbayı evimizde yaptığımız için günde maksimum 50 kişiye ulaşabiliyorduk. Dernekleştikten sonra bir tencere çorba ile sokak sokak gezerek 100-150 kişiye ulaşıyoruz" dedi. Sokak Çorbacıları Yardımlaşma Derneği Başkanı Avukat Alican Yurdasever, "Biz bu derneği Sibel'in mirası olarak kabul ettik. Onu, çorba yapıp evsizlere dağıtarak andık" dedi.
HEP BİRLİKTE PİŞİRİYORLAR
Derneğe üç yıl önce katılan müzik öğretmeni Ulvi Küçük, "Hepimizin çorbada tuzu vardır. Çorba dağıtım sürecinde, önce saat belirleriz, daha sonra çorba yapım ekibi gelir ve hazırlıklar başlar. Çorbamız pişer. Daha sonra bu yapım ekibi, dağıtıma gelen kişilerle çorbayı termoslara doldurur. Kaplarımız ayrılır, ekmeklerimiz poşetlenir, çıkılacak rotalara göre sayısı belirlenir ve ön hazırlıklar yapılır. Ardından yeni gelen gönüllüler de varsa bir oryantasyon yaparız ve sokağa çıkıp, bisikletlerle veya yürüyerek termoslardaki çorbamızı paylaşmaya başlarız" dedi.