İzmir Ticaret Odası ile İzmir Balıkçı İşadamları Derneği işbirliğiyle, çocukların erken yaşta kemiklerinin gelişimini hızlandırmak ve balık yeme alışkanlığı kazandırmak için balık kültürü aşılandı. İzmir Balık Hali'ndeki etkinlikte balığın tutulmasından satılmasına ve pişirilmesine kadar olan süreç anlatıldı. Etkinlik sonunda balık ziyafeti çekilen çocuklar keyifli bir gün geçirdi. İZTO Yönetim Kurulu Üyesi ve Su Ürünleri Komisyonu Üyesi Mehmet Şahin Çakan, bu kampanyanın tüm okullara yayılması için İZTO Başkanı Mahmut Özgener ile birlikte İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle görüşeceklerini ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.
SAĞLIKLI GELİŞİM İÇİN
Çocukların balık yeme alışkanlığı kazanması için İzmir Balık Hali'nde bir ilke imza atıldı. İzmir'in çeşitli okullarından 33 öğrenci, İzmir Balık Hali'nde gün boyu misafir edildi. Balıkları ilk kez bu kadar yakından tanıyan çocuklar, hem omega 3 deposu hakkında bilgi sahibi oldular hem de keyifli bir gün geçirdiler.