İzmir bombası nedir? İzmir bomba tatlısı nasıl yapılır? İşte İzmir bomba tarifi ve püf noktaları...
İzmir bomba tatlısı nedir? İzmir bombası da denilen kurabiye nasıl yapılır? İzmir'in meşhur tatlılarından biri İzmir bombasının nasıl yapıldığı merak ediliyor. Peki İzmir bombası tarifi nedir? İzmir bombası için hangi malzemeler gerekir? Püf noktaları nelerdir? İşte evde kolayca yapabileceğiniz İzmir bombası tarifi...
- İzmir
- Giriş Tarihi: 16 Mayıs 2019 10:32
İzmir bomba tatlısı nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? İşte evde kolayca yapabileceğiniz İzmir bomba tarifi...
MALZEMELER
2.5 su bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı pudraşekeri, 90 gram oda sıcaklığında tereyağı, ½ çay bardağı sıvıyağ, ½ çay bardağı yoğurt
İçine: 400-450 gram kakaolu fındık kreması
YAPILIŞI
Un, kabartma tozu ve pudraşekerini derin bir kaseye eleyin. Ayrı bir yerde tereyağı, sıvıyağ ve yoğurdu iyice çırpıp, unlu karışıma ilave edin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek iyice yoğurun. Bu aşamada biraz daha un ilave edebilirsiniz. Hamurun toparlanması için üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabının alt rafında 15-20 dakika dinlendirin.
Daha sonra ceviz veya mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Düz bir zeminde incecik açın veya elinizde yuvarlayıp avucunuzun içinde açın. Ortalarına 1'er tatlı kaşığı kakaolu fındık kreması pay edip, bohça gibi kapatın.
Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine ek yerleri pişirme kağıdına değecek şekilde ve aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene dek yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
PÜF NOKTASI
İzmir bomba tatlısını süresinden fazla pişirirseniz içindeki kakaolu fındık kreması sertleşecektir.
Kaynak:Sofra