“Körfez’deki marullar ekonomiye kazandırılsın”

Kirliliğe bağlı olarak deniz suyundaki azot ve fosfor miktarının artmasıyla meydana gelen ve İzmir Körfezi'nin kuzey ile güney kıyılarında ortaya çıkan deniz yosunu yaklaşık 1,5 aydır varlığını koruyor. Deniz yüzeyini yeşile bürüyen ve kokuya neden olan tür için ilginç bir çözüm önerisi geldi.

BİYODİZEL YAPILABILIR
Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi ve Algal Teknoloji Laboratuvarı Koordinatörü Prof. Dr. Meltem Conk Dalay, halk arasında deniz marulu olarak adlandırılan alglerle ilgili dikkat çeken bir öneride bulundu. Körfez'deki deniz marulu varlığının son zamanlarda arttığını kaydeden Dalay, bu yosunların yakıttan kozmetiğe çok farklı alanlarda kullanılabileceğini vurguladı. Alglerden elde edilen yağlardan, biyodizel, biyoetenol ve biyogaz elde edilebileceğini kaydeden Dalay, "Petrol kaynaklarına alternatif bir yakıt türü olarak algleri kullanabiliriz. Algleri gıdalara katarak besin değerini artırmak da mümkün. Antioksidan özellikleriyle ilaç ham maddesi olarak da kullanılabilir" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.