İzmir iftar saati 25 Mart Cumartesi! İzmir'de akşam ezanı saat kaçta?
On bir ayın sultanı Ramazan ayını oruç ibadeti ile geçirenler il il iftar saatlerini araştırıyor. Diyanet yayınladığı takvim ile iftar saatlerini paylaştı. Peki İzmir'de bugün iftar saat kaçta yapılacak? İzmir'de akşam ezanı saat kaçta okunacak? İşte 25 Mart Cumartesi İzmir iftar saati...
- İzmir
- Giriş Tarihi: 25 Mart 2023 14:47
- Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2023 14:50
İzmir iftar vakti, İzmir akşam ezanı saati aramaları yoğun olarak sürüyor. On bir ayın sultanı Ramazan ayını idrak ederken en çok araştırılanlar arasında iftar ve sahur saatleri yer alıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı il il iftar saatlerini yayınladı. Vatandaşlar kendi yaşadığı ilin iftar vaktini imsakiye aracılığı ile öğrenebiliyor. Peki İzmir'de bugün iftar saat kaçta? İşte 25 Mart Cumartesi İzmir iftar saati...
İZMİR'DE İFTAR SAAT KAÇTA?
İl il iftar saatleri araştırılıyor. Diyanet 2022 yılı iftar saatlerini paylaştı.
İZMİR İFTAR SAATİ İÇİN TIKLAYINIZ
İMSAK NEDİR? NE ZAMAN BAŞLAR? SABAH EZANI OKUNMAYA BAŞLADIĞINDA YEME İÇMEYE KISA BİR SÜRE DEVAM EDİLEBİLİR Mİ?
Sözlükte "kendini tutmak, engellemek, el çekmek, geri durmak" anlamlarına gelen imsak, dinî bir kavram olarak, fecr-i sâdıktan, iftar vaktine kadar yemeden, içmeden, cinsel ilişki ve diğer orucu bozan şeylerden uzak durmak, el çekmek demektir. İmsakın zıttı iftardır. Halk arasında ise "imsak" oruç tutmaya başlanan fecr-i sadığın oluştuğu vakit anlamında kullanılır. Bu manada imsak, oruca başlama vakti demektir.
Oruca ne zaman başlanıp ne zaman bitirileceği Kur'an-ı Kerim'de şu şekilde açıklanmıştır: "(Ramazan gecelerinde) şafağın aydınlığını gecenin karanlığından ayırt edinceye (tan yeri ağarıncaya/fecr-i sâdığa) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar (yiyip içmeden, cinsel ilişkide bulunmadan) orucu tamamlayın." (Bakara, 2/187)
Takvimlerde gösterilen "imsak", oruca başlama vaktini ifade eder. İmsak vakti aynı zamanda gecenin sona erdiği, yatsı namazı vaktinin çıkıp sabah namazı vaktinin girdiği andır. Ezan da imsak vaktinin başlaması ile okunmaktadır. Bu sebeple ezanın başlaması ile yemeyi içmeyi terk etmek gerekir. Ezan başladığı sırada ağızda bulunan lokmanın yutulmasında bir sakınca yoktur.
- Her şey 15 yıl önce bu arabayı almasıyla başladı: Oğluna miras olarak bırakmayı düşünüyor
- Lavabo açıcı içen çocuğun soluk borusu eriyerek yapışmıştı! İzmir'deki doktorlar solunum cihazından kurtardı
- İZSU İzmir'deki 8 saatlik su kesintisi için uyardı
- La Nina etkisi başladı! İzmir'de hava birden değişti