Gıda onayı almamış hiçbir ürünü kullanmayın!

Son dakika İzmir haberleri... Sonbahar mevsimin gelmesi ile evlerde ve gıda sanayinde salça yapımına başlandı. Salçanın yapılışı ile ilgili sosyal medyada sınırsız tarif sunuluyor. Sunulan bu tariflerde ise içine salisilik asit konulması gerektiği yönünde bilgiler kafaları karıştırdı. Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, salisilik asidin gıda ürünlerinde kullanımı konusunda uyardı.

Son dakika İzmir haberleri...Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, salça üretimine ilişkin sosyal medyada paylaşılan tariflerde, bu ve benzer ürünlere 'salisilik asit' konulması gerektiği yönünde bilgiler olduğuna dikkat çekip, "Eczanede satılan ve domates ilacı olarak bilinen 'salisilik asit' hem insan hem hayvanlarda cilt başta olmak üzere birtakım hastalıkların iyileştirilmesi için kullanılıyor. Bunun gıda ürünlerinde kullanımı onaylanmamıştır. Hem evde hem sanayide salça, domates konserve veya turşu üretenleri, onaylanmamış hiçbir ürünü kullanmamaları konusunda uyarıyoruz" dedi.

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.