Gıda onayı almamış hiçbir ürünü kullanmayın!
Son dakika İzmir haberleri... Sonbahar mevsimin gelmesi ile evlerde ve gıda sanayinde salça yapımına başlandı. Salçanın yapılışı ile ilgili sosyal medyada sınırsız tarif sunuluyor. Sunulan bu tariflerde ise içine salisilik asit konulması gerektiği yönünde bilgiler kafaları karıştırdı. Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, salisilik asidin gıda ürünlerinde kullanımı konusunda uyardı.
- İzmir
- DHA
- Giriş Tarihi: 24 Eylül 2024 11:41
- Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2024 16:04
Son dakika İzmir haberleri...Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, salça üretimine ilişkin sosyal medyada paylaşılan tariflerde, bu ve benzer ürünlere 'salisilik asit' konulması gerektiği yönünde bilgiler olduğuna dikkat çekip, "Eczanede satılan ve domates ilacı olarak bilinen 'salisilik asit' hem insan hem hayvanlarda cilt başta olmak üzere birtakım hastalıkların iyileştirilmesi için kullanılıyor. Bunun gıda ürünlerinde kullanımı onaylanmamıştır. Hem evde hem sanayide salça, domates konserve veya turşu üretenleri, onaylanmamış hiçbir ürünü kullanmamaları konusunda uyarıyoruz" dedi.
- İzmir'de zeytin ve zeytinyağı sezonu başladı! 750 bin ton üretim bekleniyor
- İZMİRİM KART BAKİYE SORGULAMA VE YÜKLEME NASIL YAPILIR? BAKİYE YÜKLEME EKRANI
- İzmir'de 7 saatlik su kesintisi! Sular ne zaman, saat kaçta gelecek?
- İzmir için kuraklık alarmı! Son 16 yılın en korkunç seviyesinde: Su seviyesi yüzde 10'ların altında düşebilir