Geleceğin özel şefleri işi mutfağında öğreniyor

İzmir'de lisede yiyecek içecek bölümünde eğitim gören hafif düzeyde zihinsel engelli öğrenciler, teoriyle pratiği bir arada yaparak işi öğreniyor. Okula başladıklarında portakal soymakta zorlanan özel öğrenciler, mezun olduklarında geleceğin şefleri ve şef yardımcıları oluyor. Seferihisar Semiha-İrfan Çalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören hafif düzeyde zihinsel engelli özel eğitim öğrencileri, haftalık 30 saat dersin 15 saatini yiyecek içecek hizmetleri alanında görüyor. Günlük 6 saat ders işleyen öğrencilerin 2,5 günü yiyecek içecek atölyesinde geçiyor. Eğitimle ilgili bilgi veren Özel Eğitim Öğretmeni Fatma Aktürk, "Özel öğrencilerimiz burada 9. sınıftan 12. sınıfa kadar 4 yıl boyunca eğitim görüyorlar. Buraya geldiklerinde portakal dahi soyamazken, atölyede kesme, doğrama, şekillendirme ve pişirme gibi birçok mutfak becerilerini yapar hale geliyorlar, sektöre hazır oluyorlar. Aslına bakarsanız, geleceğin şeflerini ve şef yardımcılarını yetiştiriyoruz. O da bizi çok mutlu ediyor" diye konuştu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.