İzmir'de bayramda toplu taşıma bedava mı? ESHOT, İZBAN ücretsiz mi? soruları yoğun olarak araştırılıyor. Bayramda gezi planı olanlar toplu taşıma sefer saatlerini ve ücretlerini merak ediyor. İşte merak edilenler...
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 29 Mart Cumartesi gününden 2 Nisan Çarşamba saat 07.00'a kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğuna sahip otoyollar ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün ücretsiz oldu.
30 Mart Pazar saat 00.00'dan 1 Nisan Salı saat 24.00'e kadar Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı seferlerinden ücret alınmayacak.
İZMİR'DE BAYRAM BOYUNCA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro ve Tramvay işletmeleri, İZTAŞIT araçları ile Büyükşehir-TCDD ortaklığıyla işletilen İZBAN Ramazan Bayramı süresince ücretsiz olacak. Cumhurbaşkanlığı'nca alınan karar doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenlemeye göre 30 Mart 2025 Pazar günü saat 00.00'dan (Cumartesi gününü pazar gününe bağlayan gece) başlayarak 1 Nisan 2025 Salı günü saat 00.00'a kadar yurttaşlar toplu ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak.
İzmir'in Çiğli Belediyesi'nde 10 Haziran 2024'te işten çıkarılan işçiler, işe iade talebiyle belediye önünde basın açıklaması yaptı.
Çiğli Belediyesi önünde toplanan işçiler, "Yürüyen ayaklar susturulan işçilerin sesidir", "CHP'ye adalet, işçiye istisna mı?", "Adalet herkes için adalet" yazılı pankart açtı, slogan attı.
Grup adına açıklama yapan Hale Ören Özdinçer, Çiğli Belediyesi'nde uzun yıllar emek verdiklerini, görevlerini alın teriyle yerine getirdiklerini söyledi.
İşten çıkarılmalarına somut bir gerekçe gösterilmediğini belirten Özdinçer, "Aradan geçen 10 ay boyunca, defalarca dile getirmemize, yetkililerle görüşmemize ve verilen sözlere rağmen, ne yazık ki işe iademiz konusunda herhangi bir çözüm süreci başlatılmamıştır. Bizi oyalayan, umut tacirliği yapan bu yaklaşımı kabul etmiyoruz. Bu süreçte yaşadığımız mağduriyet, yalnızca ekonomik değil aynı zamanda sosyal, psikolojik ve insani bir yıkıma dönüşmüştür." dedi.
Belediye yönetimiyle bir çözüme ulaşamayacaklarını düşündüklerini dile getiren Özdinçer, şunları kaydetti:
"1 Mayıs İşçi Bayramı'nda, Çiğli Belediyesi'nden çıkarılan kadın emekçiler olarak CHP genel merkezinin önüne yürüyoruz. Amacımız siyasi bir tartışma değil, emeğin siyasetiyle, adaletin sesiyle, hakkın ve haklının yanında durulmasını talep etmektir."