İzmir Belediyesi iştiraki İZBETON yolsuzluğunda tutuklanan CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol'un tutuklanmasına itiraz eden Özgür Özel 'İmza yetkisi yok. Amaç partimizi yıpratmak' iddiasında bulunmuştu. Ancak belgelerde Erkol'un yönetim kurulu başkanvekili olarak imza attığı ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel 12 Nisan'da attığı tweet'te, "Adaletin yok sayıldığı bir kara günü daha yaşıyoruz. Ankara İl Başkanımız Ümit Erkol, yıllar önce İzmir'de bir kooperatifin yönetim kurulunda yer aldığı için tutuklandı.

İmza yetkisi bile yoktu. Herkes biliyor ki Ümit Erkol, CHP Ankara İl Başkanı olmasaydı, tutuklanmayacaktı. Verilen karar, partimize yönelen saldırılardan bağımsız değildir. Ama ne yaparlarsa yapsınlar biz adaleti, hukuku ve demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Mücadeleyi veren millettir, galibi de millet olacaktır!" diye yazdı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in sözlerini çürüten belgelere ulaşıldı.

Ümit Erkol'un Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi'nin yönetim kurulu kararlarının hepsinde Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak ıslak imzalarının bulunduğu belgeler ortaya çıktı. Böylece Özel'in yalan söylediği belgelenmiş oldu.
