Sevgi, sağlık ve güvenle yaşayabileceğimiz bir dünya düşleyelim. Savaşlardan, açlıktan, sömürüden, kirlilikten bahsetmeyeceğimiz bir dünya... Böyle bir yeryüzü cenneti yaratabilmek için nasıl bir yönetim gerekir? Dünyayı yönetenlerin hangi erdemlere sahip olması beklenir?
Akılcı, barışçı, yardımsever, doğasever, samimi, pozitif, güvenilir, yenilikçi, yaratıcı ve iletişimi güçlü bir lider şart gibi...
Ama tüm bu niteliklerin aynı yürekte, tek bir beyinde buluşması mümkün mü? Asla değil. Öyleyse bu vasıflara ayrı ayrı sahip olan insanların buluşmasıyla 'bir dünya takımı' oluşturmaktan başka çaremiz yok. Peki, hayatımızı değiştirecek ve güzelleştirecek böyle bir 'dünya yönetimi' yaratmak istesek, kimlere rol verirdik...
Hedy Lamarr (Güvenlik)
1 940'ların en ünlü sinema oyuncularından olan Lamarr, aynı zamanda bir mucitti. İkinci Dünya Savaşı'nda radyo sinyallerinin frekans atlamasını sağlayan bir yöntem geliştirerek düşmanların sinyalleri dinlemesini engelledi. Şimdi sıkı durun!
Bu sistem bugünkü Wi-Fi teknolojisinin ve cep telefonlarının çalışma prensibinin temelini oluşturdu.
Angelina Jolie (Yardımsever)
Üç Altın Küre, iki Sinema Oyuncuları Derneği ve bir Oscar ödülü sahibi olan oyuncu, mesleğindeki başarı ve güzelliği kadar, yardımseverliğiyle de gönüllere taht kurmuş bir sanatçı. Ayrıldığı eşi Prad Pitt'ten 3 çocuğu olmasına rağmen aynı dönemde 3 çocuğu da evlat edinen Jolie, yoksul toplumları da ziyaret ederek özellikle aç çocuklara destek sağlamak için yaptığı çalışmalarla takdir topluyor.
Mark Zuckerberg (İletişim ve Haberleşme)
Bir sabah kalktığımızda, facebook'un hayatımızdan silinmiş olduğunu fark etsek ne yaparız? Sosyal paylaşımın da ötesinde üretimlerimizi ortaya koyduğumuz, dünyanın her yerinden insan ve olaylarla bağlantı kurduğumuz, duygu, düşünce ve amaçlarımızla sınırsız platformlar yarattığımız 'sanal ama gerçek' bir dünyayı kaybetmenin şokuna uğrarız. İşte Amerikan bilgisayar programcısı ve girişimcisi genç Zuckerberg o facebook'un kurucusu.
Ayrıca son derece sempatik, sevgi dolu, enerjik ve pozitif bir insan.
Elon Musk (Yenilikçilik)
Daha 12 yaşında yazılım programlayıp kodlamayı öğrendi ve Blastar isimli oyunu tasarlayarak büyük paralar kazandı.
Güney Afrika asıllı Amerikalı mühendis, mucit ve girişimci Musk, Tesla ile elektrikli otomobil üretti, SpaceX ile uzay seyahatlerinin seyrini değiştirdi ve Hyperloop ile toplu taşımada çığır açtı. Ünlü mucit, ABD Başkanı Trump'ın danışmanıyken, Başkan'ın Paris İklim Değişikliği Anlaşması'ndan çekileceğini açıklaması üzerine görevi bıraktı.
J.K. Rowling (Yaratıcılık ve Kurgu)
J oanne Kathleen 'Jo' Rowling, Harry Potter adlı fantastik roman serisinin İngiliz yazarı.
Büyücülük okulunda okuyan bir çocuğun hikayesini yazma tutkusuyla başlayan Harry Potter serisi, yüz milyonlarca okura ulaştı.
Ayrıca büyük gişeler yapan filmlere, bilgisayar oyunlarına uyarlandı. Rowling'in eserlerinin dünya çapında gördüğü büyük ilginin kaynağında, onun inanılmaz bir hayal gücüne, kurgu ve yaratıcılık yeteneğine sahip olmasıydı.
Jimmy Fallon (Pozitif Tutum):
James Thomas 'Jimmy' Fallon, ABD'li oyuncu, müzisyen ve talk-show sunucusu. 2014 yılından beri, 'The Tonight Show Starring Jimmy Fallon' adlı talk-show'un sunuculuğunu yapmaktadır. Muhteşem enerjisi, şen kahkahaları, dünyanın en katı siyasetçilerini bile programında muma çeviren zekası, komiklikleri ve taklitleri ile insanlara 'Pozitif Enerji'nin dünyayı gülümsetmedeki en büyük etken olduğunu gösteriyor.
Özellikle kadınların hayranlık duyduğu Fallon, 'her eve lazım' dedirten bir adam..
Sir David Attenborough (Doğaseverlik ve Güvenirlik)
İnsanları yanıltmayan tek şey doğanın ta kendisi...
David Frederick Attenborough, İngiliz yayıncı ve doğa bilimcisi. Doğa tarihi programlarının yüzü ve sesi olarak kariyerini 50 yılı aşkın süre devam ettirdi. Frederick, gezegen üzerindeki tüm hayatı inceleyen araştırmaları, doğanın korunmasına verdiği katkılar, BBC Doğal Tarih Birimi ile birlikte dokuz Life serisini yazıp sunması ile dünyanın 'koruyucu hazinesi' olarak bilinir.
Stephen Hawking (Fikir ve Teori)
Onun zekasına şapka çıkarmayan var mı?
İngiliz fizikçi, evrenbilimci, astronom, teorisyen ve yazar.
Newton ve Albert Einstein'ın ardından, dünyanın en önemli teorik fizikçisi olarak gösterilen Prof.
Dr. Stephen William Hawking, 1960'larda kas hareketlerini durduran Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığına yakalanmasına rağmen, bilimsel araştırmalarını sürdürerek, Görelilik Kuramı ve kara deliklerin özelliklerini teorik olarak ortaya koydu. Tekerlekli sandalyeye mahkum olmasına rağmen evrene, insanlığa katkılarını esirgemeden onlarca kitap yazdı, öğrenciler yetiştirdi, sayısız ödül aldı... En son, insan ırkının geleceği için uzaya taşınmak gerektiğini söyleyerek gündem yarattı.