KURUYEMİŞLER: Araştırmalar E vitamininin zayıflayan hafızaya oldukça yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. Ceviz, fındık, kaju, badem, yer fıstığı ve ay çekirdeği gibi yemişlerden biri her gün belirli porsiyonlarda tüketilmelidir.
YUMURTA: İçinde bulunan kolin maddesinden dolayı hafızaya iyi gelir. Her sabah 1 adet haşlanmış ya da omlet şeklinde tüketilen yumurta içinde bulunan amino asitler, hücre fonksiyonu ile etkileşime geçerek zihinsel ve nörolojik bozuklukları önlemek için de nörotransmitter dengesini korur.
BALIK: Omega 3 yağ asidinden zengin, trans yağ asitlerinden fakir bir beslenme düzeni beyin sağlığı açısından oldukça önem taşıyor. Yapılan araştırmalarda, omega 3 yağ asitlerinden zengin beslenmenin Alzheimer riskini azalttığı ortaya konmuş,
YABAN MERSİNİ: C vitamini bakımından zengindir. İçindeki flavonoidler ve antisiyoniller beynin hafızadan sorumlu bölgesi hipokampus üzerinde etki sağlar.
ÜZÜM: Araştırmalar, üzümün dopomin salgılamasını artırarak problem çözme yeteneğini artırdığını gösteriyor. Ayrıca bor bakımından zengin üzüm beyin sağlığı açısından kontrollütüketilmesi gereken besinler arasında yer almaktadır.
YEŞİL ÇAY: Günde 1-2 fincan yeşil çay içmek hafızayı zayıflatan nöronların kaybını engelleyerek hafızanın güçlenmesinde yardımcı olur.
KALİTELİ TAHILLAR: Yulaf ezmesi ve kepekli tahıllar kötü kolesterolü düşürerek damar tıkanıklığına karşı koruma sağlar ve beynin güçlenmesine de yardımcı olur.