Manisa il merkezinde, Ulu Cami Medresesinin doğusunda, cami duvarına bitişik olan bölüme sonradan İshak Çelebi'nin türbesi yapılmıştır. Bugün cami ile medrese arasındaki, çapraz tonozlu geçişin güneyindeki biraz yüksekçe kapıdan türbeye girilmektedir. Türbenin sert ağaçtan kapısı üzerinde cennete girenlere söylenen sözü belirten bir ayet yazılıdır: "Selam üzerinize olsun. Ne iyisiniz buraya daimi olarak girin"
Türbe kare planlı olup üzeri köşe pandantiflerinin taşıdığı bir kubbe ile örtülüdür. İçerisi batıya yönelik iki alt ve bir üst pencere ile aydınlatılmıştır. Ulu Cami'nin duvarı ile iki penceresi türbenin doğu yönünde olduğu gibi kullanılmıştır.
Türbede İshak Çelebi'nin sandukası yanında kime ait oldukları bilinmeyen üç küçük sanduka daha bulunmaktadır. İshak Çelebi Manisa'yı Romalılardan alan Saruhan Bey'in torunudur. Muzafferiddîn İshak Çelebi, Saruhan Bey'in oğlu İlyas Bey'in oğludur. İlyas Bey'in ölümünden sonra miladi 1364 yılında beyliğin başına oğlu İshak Bey geçti. Babasının sağlığında Menemen'i idare eden İshak Bey beyliğin en zayıf bir zamanında başa geçmesine rağmen onun zamanında Saruhanoğulları en parlak devrini ya adı.
İshak Çelebi, hayra, ilme ve imara çok önem vermiştir. Onun Hacı Emet bin Osman'a hicri 768 (miladi 1369)'da yaptırmış olduğu Ulu Camii, hicri 780 (miladi 1378)'de yaptırdığı Ulu Camii (ishakiyye-i fethiyye) medresesi ve hicri 770 (miladi 1369)'da yaptırdığı Mevlevihane yapıları, Manisa için önemli olduğu kadar da Türk-İslam sanatı için de önemli yapılardır.
İshak Çelebi vakfiyesinden anlaşıldığına göre, en çok hayır yaptıran beylerdendir. İshak bey zamanında Manisa'da Mevleviliğin itibari bir hayli artmıştır. İshak Çelebi için kitabeler ve vesikalarda "sultan, emir, beldeler Faih ve Sultanü'l- azam" gibi unvanlar kullanılmıştır.
İshak Çelebi'nin 1378 veya 1379 yılında vefat ettiği bilinmektedir.