Ramazan ayında sağlığınıza ayrı bir önem göstermeniz gerekir. Beslenme zamanının ve şeklinin değişmesi yorgunluğu da beraberinde getirebilir. İftar ve sahurda doğru beslenerek enerji düzeyinizi üst seviyede tutabilirsiniz.
Mutlaka sahur yapın
Sahura kalmayı ihmal etmeyin. Gece yiyip yatmak ya da sahursuz günü geçiştirmeye çalışmak tüm gün zorluk çekmenize halsizlik yaşamanıza neden olur. Protein içeren besinleri tercih ederek uzun süre tok kalmayı sağlayabilirsiniz. Unutmamalısınız ki sadece iftarda besinlerden alacağınız vitamin ve mineraller sağlığınız için yetersiz kalacaktır.
Bol sıvı tüketin
İftardan sahur süresine kadar bol sıvı almaya özen gösterin. Posalı meyve ve sebzelerin sularını tüketmek, su içmek, şekersiz olan kompostolar yemek vücudunuz ihtiyacı olan sıvı alımını sağlayacaktır.
İşlenmiş ve şekerli gıdalardan uzak durun
Bu tür yiyecekler kan şekerinizi hızla yükseltip düşürdüğünden çabuk acıkmanıza neden olur. Aynı şekilde yine bu çeşit yiyecekler fazla karbonhidrat barındırdığından halsiz, uykulu ve yorgun olmanıza sebebiyet verecektir.
Yavaş yiyin
Yemeklerinizi mutlaka yavaş yiyin. Hatta yediğiniz her lokmayı iyice çiğneyerek yutun. Böylece şişkinlik hissetmezsiniz. Şişkinliğin üzerinizde yarattığı aşırı ağırlık hissi ve yorgunluk hissiyatı da kalmamış olur.