Kadir Gecesi ne zaman? 2019 Kadir Gecesi tarihi...
Bin geceden daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nin bu Ramazan ayında hangi güne geldiği merak ediliyor. Oruçların tutulduğu, namazların kılındığı bu mübarek ay içerisinde yaşanacak olan Kadir Gecesi'nde hangi ibadetler yapılmalıdır? 2019 Kadir Gecesi ne zaman? İşte detaylar...
- Ramazan
- Giriş Tarihi: 09 Mayıs 2019 11:12
Kadir Gecesi 2019 yılı Ramazan ayında hangi gün merak ediliyor. On bir ayın sultanı Ramazan ayı içerisinde yaşayacağımız Kadir Gecesi için Müslümanlar heyecan içinde. Peki Kadir Gecesi'nde hangi ibadetler yapılmalı? Kadir Gecesi 2019 ne zaman? İşte Diyanet'in takvimine göre Kadir Gecesi tarihi...
KADİR GECESİ NE ZAMAN?
Bin geceden daha hayırlı olan Kadir Gecesi bu sene (2019) 31 Mayıs Cuma gününe denk geliyor.
KADİR GECESİ'NDE NE YAPMALI?
-Bu gece Kuran-ı Kerim gecesidir. Kuran'la ahdimizi, birlikteliğimizi yenileyeceğimiz bir fırsat gecesidir. Bol bol Kuran okumak lazım bu gece. Düşünerek. Anlamını da okuyarak. İbret alarak. Kendimizle hesaplaşarak. Kuran'ı niye terkettiğimizi kendimize sorarak.
-Bu gece tevbe edelim. Günahımız var. Günahsız olanımız yoktur. Ufak günahlar bile olsa. Belki ufak bildiğimiz günahımız, Allah katında çok büyüktür.
-Annemizin ve babamızın duasını alalım. Vefat etmişlerse, okuyalım onlara. Mezarlarına gidelim. Baba ve annesi sağken duasını alamayanlardan olmayalım.
-Kaza namazlarımızı kılalım. Vakit dar. Zaman çabuk geçiyor. Bakın, ne kadar hızlı akıyor her şey. Fırsatı kaçırmayalım.
-Kul haklarını helal ettirelim.
- İçki, kumar gibi kötü alışkanlıklarımızdan uzaklaşalım. Günahlar bizi bırakmadan, biz onları bırakalım. Bol bol dua edelim. Bu gece kendimiz, ülkemiz ve sevdiklerimiz için dua gecesidir.
PEYGAMBERİMİZİN İSTİĞFAR DUALARI
1. Dua
Okunuşu: "Sübhanekallahümme ve bi hamdik, Allahümmağfirli inneke ente'ttavvabü'r- rahim."
Anlamı: "Allah'ım! Seni noksan sıfatlardan tenzih ederim. Sana hamdederim. Allah'ım! Beni bağışla. Kuşkusuz Sen tevbeleri kabul eden ve pek merhametli olansın." (Buhari)
2. Dua
Okunuşu: "Allahümmağfir li hatieti ve cehli ve israfi fi emri ve ma ente a'lemü bihi minni Allahümmağfir li ciddi ve hezli ve hata'i ve amdi ve küllü zalike ındi. Allahümmağfir li ma kaddemtü ve ma ahhartü ve ma esrartü ve ma a'lentü ve ma ente a'lemü bihi mini ente'l-mukaddimü ve ente'l-muahhiru ve ente ala külli şey'in kadir."
Anlamı: "İlahi! Hatalarımı, bilgisizliğimi, işlerimdeki israfımı (aşırı hareketimi), Senin benden daha iyi bildiğin kusurlarımı bağışla! Allah'ım! Ciddi halimi, şakamı, hatamı, kasıtlı davranışlarımı bağışla. Bu kusurların hepsi bende var. İlahi! Önden gönderdiğim, önceden yaptığım ve sonraya bıraktığım, sonradan yapabileceğim gizli ve açıktan işlediğim ve Senin benden daha iyi bildiğin kusurlarımı bağışla. Çünkü Sensin ileri götüren, Sensin geri bırakan, Sensin her şeye gücü yeten!" (Buhari, Müslim)