Gelin tatlısı nasıl yapılır? Pratik gelin tatlısı tarifi...
Ramazan ayında sofralardan tatlı eksik olmaz.Özellikle koronavirüs nedeniyle evden çıkamadığımız şu günlerde lezzetli bir şeyler denemek için kollar sıvandı. Sofranızda bir renk ve tatlılık olması gelin tatlısıyla mümkün olabilir. Gelin tatlısı nasıl yapılır? İşte pratik ve lezzetli gelin tatlısı malzemeleri ve tarifi...
- Ramazan
- Giriş Tarihi: 02 Mayıs 2020 17:21
- Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2020 17:44
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte tatlılar sofraların müdavimi olmaya başladı. Özellikle koronavirüs nedeniyle evde olduğumuz şu günlerde pratik ve lezzetli tatlı arayışına girdik. Bu nedenle evde yapılacak tatlılarda önem kazandı. Bu lezzetlerden birisi gelin tatlısı olabilir. Peki gelin tatlısı nasıl yapılır? İşte pratik gelin tatlısı tarifi ve malzemeleri...
MALZEMELER
KEK İÇİN:
4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
SÜTLÜ ŞERBET İÇİN:
2 su bardağı süt
3 / 4 su bardağı tozşeker
KREMA İÇİN:
100 ml (yarım su bardağı) krema
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
SÜSLEMEK İÇİN:
Hindistan cevizi
Kiraz
YAPILIŞI
Kek için yumurta ile şekeri iyice kabarana kadar çırpın. Kuru malzemeleri içine eleyin ve söndürmeden karıştırın. Yağlanmış orta boy fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Diğer taraftan süt ve şekeri bir tencereye alın. Şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın ve ocaktan alın. Keki fırından alıp ilk sıcağı geçince ılık şerbeti dökün ve soğumaya bırakın. Krema için krema dışındaki malzemeyi bir tencereye alın ve karıştırın. Orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alın. Muhallebi ılınınca soğuk kremayı ekleyin ve mikserle 3-4 dakika çırpın. Kremayı kekin üzerine dökün. Hindistan cevizi ve kiraz ile süsleyerek soğuk servis yapın.