Evde Ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte lezzetli pide tarifi..
Dünya genelinde hızla yayılan koronavirüs nedeniyle evden çıkmayan vatandaşlar kendi imkanlarıyla ekmek ve pide yapmaya başladı. Ramazan ayının gelmesiyle beraber sıcacık pidelerin sofralardaki yeri de hazırlandı. Bu kapsamda hem ekonomik olması hem de sağlıklı olması nedeniyle pide ve ekmek yapımları mutfaklara taşındı. Ramazan pidesi nasıl yapılır? soruları da gündemdeki yerini aldı. İşte Ramazan pidesi tarifi ve malzemeleri...
- Ramazan
- Giriş Tarihi: 04 Mayıs 2020 13:39
- Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2020 14:00
Koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşlara gerekli olmadıkça dışarı çıkılmaması ve evde kalınması yönünde çağrılar yapılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın çağrılarını dikkatle dinleyen vatandaşlarda evden çıkmayarak birçok işi kendi imkanlarıyla hallediyor. Bunlardan birisi de evde ekmek ve pide yapımı oldu. Daha sağlıklı ve ekonomik olması nedeniyle evde ekmek ve pide yapımı için kollar sıvandı. Peki Ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte Ramazan pidesi tarifi ve malzemeleri...
EVDE RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?
RAMAZAN PİDESİ MALZEMELERİ
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
3/4 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı süt
ÜZERİ İÇİN;
1 yumurtanın sarısı
Çörekotu
EVDE RAMAZAN PİDESİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
Mayayı aktif hale getirmek için ilk olarak derin bir kaba maya, süt ve şeker alınır. Maya eriyene kadar yaklaşık 10 dakika malzemeler bekletilir. Ardından diğer malzemeler ilave edilir. Hamur yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulur. Elinize yapışmayacak bir kıvam elde ettikten sonra pide hamurunun 40 dakika mayalanması beklenir. Hamur parçalara ayrılır. Tezgaha un serpilir ve her parçaya el yardımıyla ya da merdaneyle şekil verilir. Açtığımız hamur güzelce yağladığınız tepsiye yerleştirilir.
Elinizi unlu sulu karışıma batırarak önce kenar kısımlara sonra orta kısma iyice bastırarak kare veya baklava dilimi gibi şekil verilir. Bu işlemi yaparken pişerken şekillerin kaybolmaması için sürekli elinizi unlu sulu karışıma batırmalısınız. Şekil verdikten sonra hamurun mayalanması için yarım saat daha bekletilir. Üzerine bolca çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirilir. Ev yapımı Ramazan pidesi hazır.