BESLENME ve Diyet Uzmanı Dyt. Saadet Tayşi, kış aylarında sağlıklı beslenerek bağışıklığı güçlendirme ve zayıflama ilgili önemli tüyolar verdi. Mevsime göre beslenmenin bağışıklığı güçlendirdiğini söyleyen Tayşi, "Mevsimine göre beslenilirseniz bağışıklığınızı daha güçlü tutmuş olursunuz. Kışın kış meyveleri sebzeleri, yazın yaz meyveleri sebzelerini mevsimine göre tüketmelisiniz. Kış aylarında nar, mandalina, kivi, brokoli, karnabahar, kırmızı pancar, soğan-sarımsak gibi yüksek antioksidan besinleri sofranızdan eksik etmemelisiniz" diye konuştu.
BOL BOL ÇORBA TÜKETİN
Çorba içmenin kalori alımını kısıtladığını dile getiren Tayşi, "Soğuk havalarda sıcak içeceklere kimse hayır diyemez. Sofranızda bir kase dumanı üstünde tutan çorba; sizi yemek yemenizi bir miktar azaltarak kalori alımınızı kısıtlayabilir. Özellikle çorbalarınız sebzeler ve baharatlarla desteklendiğinde vücudunuzu şımartmış olacaksınız" dedi.
KARA LAHANA ANTİOKSİDAN KAYNAĞI
KARA lahana birçok besin açısından zengin bir sebzedir. Bir bardak (190 gram) pişmiş kara lahana, 5 gram lif, 4 gram protein ve günlük kalsiyum ihtiyacınızın %27'sini içerir. Aslında, yeşil yapraklı sebzeler, brokoli ve soya fasulyesi ile mevcut en iyi kalsiyum kaynaklarından biridir. Bitki kaynaklarından yeterli miktarda kalsiyum alımı kemik sağlığını artırabilir ve osteoporoz riskini azaltır. Kara lahananın içeriği antioksidanlar bakımından zengindir ve bazı hastalıklara yakalanma riskinizi azaltabilir.