Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Salim Balin, 30 yılı aşkın zamandır birçok hastalığın tedavisinde ve estetik uygulamalarda kullanılan botoksun son yıllarda ameliyatsız kilo verme yöntemleri arasında da bilinirliğinin arttığını söyledi.
KİMLERE UYGULANIR?
Botulinum toksininin (botoks), Clostridium botulinum adı verilen bakteriden elde edilen bir besin toksini olduğunu belirten Op. Dr. Balin, "Uygulanan bölgedeki sinir uçlarından salgılanan asetilkolin adında bir maddenin salınımını önleyerek kaslarda geçici gevşemeye neden olur. Midede açlık hormon seviyesini azaltarak ve mide boşalımını geciktirerek tokluk hissinin uzamasına yardımcı olur" dedi.
Mide botoksunun vücut kitle indeksi 26'nın üstünde olan, haşimato gibi otoimmün hastalığı olmayan, hamile olmayan ve emzirmemesi şartı ile kilo problemi yaşayan her hastaya uygulanabildiğini belirten Op. Dr. Balin, "İşlem sonrası 3'üncü gün botoks etkisi başlar ve 14'üncü gün etki tam oturmuş olur. 5 günlük sıvı beslenme sonrası fonksiyonel beslenme ve biorezonans desteği alan hastalarımız kilolarının yüzde 20'sine kadar kilo kayıpları gözlenmektedir" dedi. Mide botoksunda başarının, doğru hastaya, uygun doz ve doğru teknik ile işlemin yapılmasına bağlı olduğunu belirten Op. Dr. Balin, "İşlem sonrası verilen fonksiyonel beslenme desteği ve egzersiz ile hem kilolar verilmiş olur hem de verilen kilolar korunmuş olur" diye konuştu.