Bağışıklığınızı bunlarla güçlendirin! Önleminizi alın

Bağışıklığınızı korumak ve hastalanmamak için sağlıklı besinler tüketmeniz gerekir. Mevsim geçişlerinde bünyeniz zayıf düşebilir ve istemeyeceğiniz hastalıkları kapı açabilir. Peki hangi besinler bağışıklığınız için kalkan görevi görür? İşte bağışıklığınızı güçlendirecek olan mucizevi besinler...

Bağışıklığınızı korumak ve mikroplarla savaşmasını kolaylaştırmak için sağlıklı beslenmek gerekir. Peki hangi besinler bünyenizi mikroplara karşı korur ve güçlendirir? İşte yanıtı...

BAL KABAĞI

Sadece kışın görebildiğimiz bal kabağı kış sebzelerinin olmazsa olmazıdır. A vitamininden zengin olan bal kabağı diğer vitaminlerden de içerisinde barındırır. Antioksidan olan bal kabağı lif açısından yüksektir. Bal kabağı çorbası ve tatlısı kışın vazgeçilmez tariflerdendir.

KEREVİZ

Kalorisi son derece az olan diyete uygun kereviz lif açısından oldukça yüksektir. Zeytinyağlı yemeğini yapabileceğiniz kereviz, kolesterolü dengeler, sindirim sistemine iyi gelir, kalp ve damar hastalıklarına karşı korur. Ayrıca karaciğer sağlığını korumak için de birebirdir.

BROKOLİ

Kış ayları haricinde yüksek fiyatlara satılan Brokolinin kilosu 15 TL'den satılmaya başladı. C vitamni ve beta karoten açısından yüksek olan brokoli bağışıklığınızı güçlendirir. Tam bir kalsiyum ve demir kaynağı olan yeşil ormanlara benzeyen sebze kansere karşı koruyucudur.

LAHANA

İltihabı önleyen lahana, kalp hastalıklarına, karaciğer yağlanmasına karşı birebirdir. İçerisinde A, C ve K vitamini bulunur bağışıklığı destekler.

ISPANAK

Ispanağın demir açısından yüksek olduğunu bilmeyen yoktur. C vitamini ve karoten mineralleri açısından da yüksek olan ıspanak çocukların büyüme gelişmesinde oldukça önemlidir. Kasları güçlendiren ıspanak kemik erimesine karşı koruyucudur.

KARNABAHAR

Kış mevsiminin gözde sebzelerinden birisi olan karnabahar kilosu tezgahlarda 15 TL'den başlayan fiyatlarla yerini aldı. C, E ve B grubu vitaminlerden zengin olan karnabahar, antioksidan ve kükürtlü bileşenler yönünden oldukça zengindir.

ŞALGAM

C vitamini ve kalsiyum minerali bakımından zengin olan pancar, her mevsim tüketilmesi gereken bir besindir. Kanser riskini azaltır ve kan yapıcı özelliğe sahiptir.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.