Dünyanın en sağlıklı sebze ve meyveleri de olsa bazı anlarda tam ölümcül etkiye neden olabiliyorlar. Uzmanlar ortadan ikiye bölünen bu besinlerin buzdolabına koyulması hakkında şiddetli uyarılarda bulundu.
Tüketmenden ve bu şekilde muhafaza etmeden önce dikkat etmeniz gereken besinler vardır. Sindirim ve sinir sistemine kadar olumsuz etkileyen bu besinleri bir gece daha bekletmeyin.
KESİLDİKTEN SONRA BUZDOLABINA KOYULMAMASI GEREKEN BESİNLER
TURP
Turp hiç bir şekilde kesildikten sonra hiç bir yerde bırakılmamalı. Normalde gaz sıkışmasına neden olan turp kaldıkça içeriğindeki öz daha da artar.
LİMON
Limon ikiye bölündükten sonra içeriğindeki asit hava ile temas esnasında bir değeri kalmaz. İçeriğindeki sıvı anından kurur.
SOĞAN
Soğan ikiye bölündükten sonra asitlenmeye başlar. İçeriğinde yüksek oranda içerdiği asit çoğalmaya başlar. Bu asitlenme önce gözle görülmez. Tüketildiğinde ise yüksek oranda mide ve sindirimde hasar verir.
PATATES
Kesildikten sonra buzdolabına asla koyulmaması hatta kesildikten sonra asla tüketilmemesi gereken bir besindir. Çünkü kök sebzeler arasında en faydalısı olan patateste sürekli hareket halinde olan bazı mikroorganizmalar vardır. Bunlar hava ile temas esnasında çoğalır. Güçlü bir zehre dönüşme ihtimali olan patatesi tüketmeden dikkat edin.