Faranjit kabusunuz olmasın

Mutfağımızda faranjite karşı çok güçlü silahlar var. Bunların başında bal, sarımsak ve zencefil geliyor...

Boğaz ağrısı yaygın görülen bir rahatsızlık. Toz ve bakterilerden dolayı yaşanan öksürmeler, boğaz yanması ve yorgunluk gibi durumlar faranjit hastalığını hatırlatır. Faranjit, boğaz yolunda oluşan iltihaplanma durumudur ve kışın en sık görülen hastalıklardan biridir. Hemen hemen pek çok kişinin kısa bir süre de olsa geçirdiği faranjite bitkisel çözümler de bulunuyor. İşte faranjit için iyi gelen çözümler:
HÜCRE YENİLİYOR
Domates Suyu: Domates suyunda bolca C vitamini bulunur. Bu özelliği ile faranjit hastalığı için etkili bir besin olmaktadır. Öksürmekten ve boğaz şişliğinden dolayı katı yemekleri yerken zorlandığınızda domates suyu içmeniz önerilir. Domates suyu sindirimi ve yemesi kolay bir besin olduğu için, sizi faranjit günlerinde yormaz. Papatya çayı: Alerjik faranjite ne iyi gelir diyorsanız en iyisi bir fincan papatya çayı demleyin. Hücre yenileyici ve antioksidan özelliği ile ses kısıklığına, kuru öksürüklere ve boğaz ağrısına ilaç gibi gelecektir. Bal: Mikrop kırıcı özelliği ile de bilinen doğal balın; milyonlarca yıldır insanların hastalıklara karşı korunma da kullanıldığı da bilinir. Balın faranjit hastalığının vücudunuz üzerinde olumsuz etkilerini de azaltmaya yararı uzmanlar tarafından doğrulanmıştır. Zencefil: Antibiyotik etkiye sahip olan zencefil, solunum yolu hastalıklarında özellikle de faranjit durumunda tercih edilir. Zencefili süt ile beraber içerek boğaz yolunda oluşan tahrişi ve iltihabı kolayca iyileştirebilirsiniz. Sarımsak: Yemeklerde oluşturduğu aroma ile tanınan sarımsak, en güçlü doğal antibiyotiklerden biridir. Faranjit etkilerinden kurtulmak için çiğnemeniz ya da suyun içinde bekleterek suyu içmeniz tavsiye edilir.

ZERDEÇAL VE SÜT İKİLİSİ
Sürekli öksürmekten yorulduysanız ve artık göğüs bölgesinde bir ağrı hissediyorsanız; zerdeçalı evinizde bolca bulundurmalısınız. Zerdeçal ağrı kesici özelliği ile göğüs ağrısını iyileştirir. Bu baharatı da süt ile beraber ılık şekilde içmeniz önerilir. Güçlü antibiyotikler kadar etkili olan zerdeçal, boğazı yumuşatır ve oluşan şişliği hafifletir.
MİKROPLARI KIRIYOR
Ihlamur, asırlardır faranjit hastalığında bitkisel tedavi olarak kullanılan bir bitkidir. Hoş bir aromaya sahip olan ıhlamur, bitki çayı olarak tüketilmelidir. Vücut ısısını yükseltme yönü ile dikkat çeken ıhlamur, faranjit durumunda kişinin terlemesini sağlayarak vücudundaki mikropların atılmasını destekler.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.