Aman dikkat! Bunları birlikte yerseniz zehirlenirsiniz
Bazı yiyecekler birlikte tüketildiğinde gıda zehirlenmesine yol açar. Bunu da aniden gelen bir mide bulantısı hissiyle anlarız. Yediğiniz yiyeceklerle hem zehirlenmemek hem de gününüzü zehir etmemek için birlikte yememeniz gereken besinleri araştırdık. İşte asla birlikte tüketmemeniz gereken yiyecekler ve besin grupları...
- Sağlık
- Giriş Tarihi: 17 Mart 2023 16:38
- Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2023 16:39
Yemekten hemen sonra meyve tüketmek sindirim problemine yol açar. Asit reflüsüne neden olan bu yanlış gıda zehirlenmesine neden olur. İşte detaylar...
GIDA ZEHİRLENMESİNE NEDEN OLAN BESİNLER
YEMEKTEN SONRA MEYVE YEMEYİN
Meyvelerin sindirimi çok zaman gerektirir ve midede asla uzun süre kalmamalıdırlar. Yemekten sonra meyve yerseniz, midenizde asit reflüsü ve diğer sindirim sorunlarına neden olabilecek 'mey' oluşur.
PORTAKAL SUYUNU İÇERKEN DİKKAT
Portakal suyunu sindirmek için gereken asit miktarı, nişasta sindiriminden sorumlu enzimi yok edebileceğinden, ekmek veya erişte ile portakal suyunu birlikte tüketmemelisiniz. Çünkü bu meyveler başka meyvelerle birlikte değil yalnız başına tüketilmelidir.
PEYNİRLİ MAKARNAYA VEDA EDİN
Makarna, proteinden farklı bir sindirim süresine sahip olan nişastalar açısından zengindir; bu nedenle bu gecikme kaçınılmaz olarak fermantasyona ve sindirim problemlerine yol açar. Makarna ve et için de aynı şey geçerli. Et ve peynirli omlet, milyonlarca kişinin favori yemeklerinden biri, ancak aynı tabağa çok fazla protein koymaktan kaçınmalısınız.
TAVUK ETİ VE EKŞİ GIDALAR
Tavuk ekşi gıdalar ile çok sık tüketilirse kulunç hastalığına sebep olabiliyor. Bu yüzden tavuk yerken dikkat etmekte fayda var.
MEYVE VE ŞEKERLİ GIDALAR
Karpuz, kanun, üzüm, elma gibi meyveler bal gibi şekerli gıdalar ile birlikte tüketilmemelidir. Şekerli gıdalar ve meyvenin içerisindeki şeker birleşince vücudumuza zarar verebilir. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu şeker oranından daha fazlasını almamıza sebep olacağı için bahak, baras ve kulunç gibi çeşitli hastalıklara sebep olabilir.
NAR VE KIRMIZI ET
Tuzlanmış et ve nar ya da üzüm gibi meyveler birlikte tüketilmesi doğru olan yiyecekler değildir. Bu tip meyveler kan yapıcı özelliğe sahiptir. Hal kırmızı ette de böyle olunca fazla kan yapıcı madde bir arada vücuda alınmış olur. Bu durum ise alerjiye sebebiyet verebilir.
BALIKLA BİRLİKTE TÜKETİLMEYECEK GIDALAR
Sizin için birlikte tüketilmeyecek gıdaları anlattıktan sonra sıra geldi balık ile doğru beslenmeye. Biliyorsunuz ki en çok bu konuda bilgili olmaya çalışıyoruz ve bildiklerimizi uygulama konusunda çaba harcıyoruz.
Balığın taze olmama ihtimaline karşı balıkla süt ve süt ürünlerini kesinlikle tüketmiyoruz. Peki, balıkla ne tüketilmeli? Yemek sonrası tatlı yeme alışkanlığı pek çok insanda bulunuyor. Balık yedikten sonra mide bulantısı, şişkinlik ya da kan şekerinde düşüş meydana gelebildiği için balıktan sonra bir tatlı tüketmemiz öneriliyor. Fakat balık yedikten sonra sütlü tatlıları tüketemiyoruz. Şerbetli tatlılar ise balıktan sonra tüketmek için fazla ağır. Balıktan sonra tüketilebilecek en doğru tatlı ise helva. Balıklarda bulunan ağır metalleri helva yiyerek dengeleyebilirsiniz.