Asya toplulukları tarafından neredeyse milatan önce keşfedilen aspir otundan çıkartılan yağ bin bir derde devadır. İçeriğinde B vitamin komleksi yüksek olan aspir yağı, ayrıca omega-3 yağ asitlerini barındırır. Aspir yağında olmayan vitamin yoktur.
Özellikle doğada nadir buluna K vitamini bile var. Bu yüzden günümüzde ilaç sanayinde kullanılır. Ancak eski yıllarda alternatif tıbbın göz bebeğiydi. Hastalıkların ilacı olan aspir yağı az miktarda yemek ve salatalarda kullanıldığı gibi suyla seyreltilip içilirdi.
GÜÇLÜ ANTİOKSİDANLI ASPİR YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?
Aspir yağı, kandaki kolesterol seviyesini dengeler.
Vücudu enfeksiyonlu hücrelere karşı korur.
Bağışıklık sistemindeki protein sayısını artırır.
Vücutta kanserli olmaya meyilli olan hücreleri devre dışı bırakarak tümör oluşumunu engeller.
Tüketimi boğazı temizler akciğerleri yeniler.
Şeker seviyesini dengeleyerek diyabet hastalarına fayda sağlar.