Alternatif tıpta oldukça kullanılan ve mutfaklardan eksik olmayan kakulenin yararları
Alternatif tıpta oldukça kullanılan, zencefil ailesinden gelen, dünyanın birçok yerinde yetiştirilen kakule, bol miktarda demir, kalsiyum ve potasyum içerir. Peki mutfaklarımızdan eksik olmayan kakulenin faydaları nelerdir? İşte kakulenin faydaları ve bilinmeyenleri...
- Sağlık
- Giriş Tarihi: 08 Mayıs 2023 10:05
- Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2023 10:41
Kakule yemeklerde çok kullanılır. Yemeklerle beraber tüketildiğinde mide sorunlarını çözer, mide ağrılarını giderir. Ayrıca yemekten sonra oluşan hazımsızlık, şişkinlik gibi sorunların üstesinden gelir. Kakule sadece mide değil antiseptik özelliği ile de insan vücudunu mikroplara karşı korur. Hoş kokusu ile de ağızda oluşan kötü kokuları engeller. Kakulenin kalorisi ve besin değeri de oldukça iyidir. Zayıflamak isteyenler kakuleyi tercih edebilir. Kakule hangi yemeklerde kullanılır? Merak ediyorsanız işte sizlere yanıtı…