Sıcaklarda meyve ve su tüketimini artırın
Yazın sıvı ve mineral kaybı artarken, oluşan yorgunluk hissini azaltmanın en iyi yolu, şeker oranı düşük meyve ve içeceklerden yararlanmak. Şekerli içeceklerin susuzluğu arttırdığına dikkat çeken uzmanlar, maden suyu, şekersiz komposto, limonata gibi doğal içeceklerin tercih edilmesi gerektiğini söylüyor.
- Sağlık
- Giriş Tarihi: 10 Temmuz 2023
UZUN AÇLIK TEHLİKELİ
Uzun süre açlığın metabolizmanın yavaş çalışmasına ve kişinin yorgun hissetmesine sebep olacağını belirten Diyetisyen Veysel Ciğerli, öğün saatlerinin kaçırılmamasını, 2 buçuk saatlik aralarla, 3 ana ve 3 ara öğün olarak beslenilmesi gerektiğini ifade etti.
KIZARTMALARDAN UZAK DURULMALI
Yaz aylarında aşırı yağlı, tuz içeriği yüksek kızartma, kavurma gibi yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini söyleyen Uz. Diyetisyen Ciğerli, bu yiyeceklerin yerine haşlama, ızgara ya da fırında pişmiş yiyecekleri tüketmenin daha yararlı olduğunu belirtti.
DOYMUŞ YAĞ ORANI YÜKSEK YİYECEKLERE DİKKAT
Kalp ve damar hastalarının da özellikle yaz aylarında beslenmelerine çok dikkat etmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Veysel Ciğerli, bu kişilerin özellikle doymuş yağlardan ve kolesterolü yüksek yiyeceklerden uzak durmasının önemli olduğunu dile getirdi. Doymuş yağ oranı en yüksek yiyecek grubu ise şöyle:
1. Sert peynirler
2. Pizzalar
3. Hamur tatlıları
4. Derili kümes hayvanı etlerinin tamamı
5. Salam, sosis, pastırma ve sucuk gibi şarküteri ürünleri
6. Burgerler
7. Kırmızı etler
8. Kremalar