Yoğurtla birlikte tüketin! Bakın ne işe yarıyor...
Son zamanlarda popüler bir atıştırmalık haline gelen, C vitamini ve antioksidanlar açısından zengin sağlıklı bir besin kaynağı olan dut kurusunu yoğurtla karıştırdınız mı hiç? Faydalarını duyunca bu ikiliyi karıştırıp tüketeceksiniz! İşte yoğurt ve dut karışımının insan vücuduna faydaları...
- Sağlık
- Giriş Tarihi: 31 Temmuz 2023 08:42
- Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2023 08:50
Kuru dut ve yoğurt karışımı faydalarıyla şaşırtıyor.
ANTİOKSİDAN BAKIMINDAN ZENGİNDİR
Dutun yaprağı, meyvesi ve sapı da antioksidan bakımından son derece güçlüdür. Antioksidanlar serbest radikallerin hücreye verdiği hasarları önlerler. Üstelik dut meyvesi içinde bulunan Resveratrol antioksidanı bulunuyor. Bu antioksidan çeşidi daha uzun yaşamayı sağlıyor ve aynı zamanda yaşlanmayı geciktiriyor.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR
Vücudumuzda bulunan makrofajlar hastalıklara karşı vücudumuzda devamlı teyakkuzda olan beyaz kan hücreleridir. Dut ise bu makrofajları aktive eden alkoidleri içermektedir. Bu özelliği sayesinde bağışıklık sistemimizi güçlendirir, hastalıkları engeller.
KANSERE KARŞI KORUYUCU KALKANDIR
Kuru dut Çin tıbbında uzun süre boyunca kanşere karşı şifa amacıyla kullanılmıştır. Yapılan bilimsel çalışmalar sonucu da bu uygulamaların haklı olabileceği gösterilmiştir. Her gün bir avuç kuru dut yiyerek sağlığınızı garanti altına alabilirsiniz.
KAN ŞEKERİNİ DENGELER
Bilimsel çalışmalar göstermektedir ki kuru dut kan şekerini dengeler. Dutun içerdiği DNJ maddesi kan şekerinin kontrolünü sağlamaktadır. Ancak diyabet hastaları porsiyon kontrollerini sağlayarak tüketmelidirç
BAĞIRSAKLARI ÇALIŞTIRIR
Lif bakımından zengin olan kuru dut, bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Kalp sağlığını koruyarak kolesterol seviyesini dengeler
TATLI KRİZLERİNİ ÖNLER
Özellikle yağsız yoğurt ile beraber tüketildiğinde tatlı krizini bıçak gibi keser. Bu karışımı ara öğünlerde tüketebilir dilerseniz kahvaltıda da yiyebilirsiniz. Bu sayede kilo verme hızınız artacaktır.