Kabuğunu sakın atmayın! Öyle faydalı ki...
Mutfakların vazgeçilmezlerinden biri olan sarımsak, insan sağlığına oldukça faydalı bir sebzedir. Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsağın çöpe atılan kabukları da kendisi kadar yararlıdır. Peki sarımsağın kabuğu ne işe yarar? Sarımsak kabuğu nerelerde kullanılır? İşte detaylar...
- Sağlık
- Haber Merkezi
- Giriş Tarihi: 30 Kasım 2023 15:03
- Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2023 15:12
Mutfakların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan sarımsak, çok eski zamanlardan bu yana şifa ve sağlık kaynağı olarak kullanılıyor. Bir numaralı doğal antibiyotik olarak kabul edilen sarımsak, pek çok hastalığa karşı vücudu korumaya yardımcı doğal besinler arasında yer alıyor.
Saç ve tırnak sağlığından tutun da kanser, cinsel sağlık, kalp ve damar hastalıkları, diyabet gibi kronik rahatsızlıklara kadar pek çok alanda inanılmaz fayda sağlıyor.
Hem çiğ hem de pişmiş hali ile yemeklerin lezzetini artıran bu besin, bağışıklığın güçlendirilmesi için de bol bol tüketilmesi tavsiye ediliyor.
En az ilaç kadar etkili bir enfeksiyon karşıtı olan sarımsak, genellikle soyulup tüketiliyor. Dişleri ayrılıp kabukları çöpe atılıyor.
- Bal hakkında doğru bilinen 10 yanlış! İşte sahte balı anlamanın en kolay yöntemi
- 2 haftada saç çıkaran mucizevi sarımsak kürü! Sarımsak kürü nasıl yapılır?
- Varis hastalığına dikkat! Varis ağrıları için doğanın şifa kaynağı bu mucizevi yaprağı deneyin
- Bu eksiklikler saçların erken beyazlamasına yol açıyor